Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σε ομαδικές απολύσεις προχώρησαν, το πρώτο τρίμηνο του 2010, εταιρείες στη Ρουμανία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Dedalus MB.

Οπως προκύπτει, το 1/3 των συνολικά 229 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις. Το ίδιο διάστημα, αυξήθηκε το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι (+10% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2009).

ΗΠΑ - ΚΙΝΑ Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση ότι «παρεμποδίζει την αποκατάσταση της ισορροπίας στη διεθνή οικονομία», συγκεκριμένα αρνούμενη να ανατιμήσει το γουάν, «μόνον και μόνον επειδή η κινεζική κυβέρνηση θέλει να πριμοδοτήσει στο έπακρον τις εξαγωγές». Ο Γκάιτνερ υπογράμμισε ότι «εφόσον το Πεκίνο δεν αποφασίζει την ανατίμηση του γουάν, δεν έχει κατ' επέκταση τίποτε να αναμένει στο πεδίο των εμπορικών προνομίων», εκ μέρους της Ουάσιγκτον.

ΙΤΑΛΙΑ - ΜΙΣΘΟΙ Η ιταλική διοίκηση πλήττεται ιδιαίτερα από το πρόγραμμα λιτότητας των 24,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε τον περασμένο μήνα. Το σχέδιο προβλέπει πάγωμα για τρία χρόνια στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και μείωση κατά 5% στους μισθούς από 90.000 μέχρι 150.000 ευρώ το χρόνο και κατά 10% για τους μισθούς πάνω από 150.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ