Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Δύναμη κρούσης στην καταστολή και τη συκοφαντία

Σε εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης στη συκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος εξελίσσεται ο ΛΑ.Ο.Σ., διεκδικώντας να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει στην προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής προς όφελος του κεφαλαίου.

Αξιοποιείται παράλληλα σαν δύναμη κρούσης και στον ιδεολογικό πόλεμο σε βάρος των λαϊκών συνειδήσεων, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία και ο ίδιος υπηρετεί.

Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. να χρεώσει στην εργατική τάξη και στους αγώνες της την ανεργία, με αφορμή και τη ναυτεργατική κινητοποίηση στην Κόρινθο. Σε σχόλιό του στις αρχές της βδομάδας έλεγε με θράσος ότι «κάθε λουκέτο που μπαίνει από λάθη της κυβερνήσεως, αλλά και από την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΜΕ σημαίνει πρόσθετη ανεργία».

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον ΛΑ.Ο.Σ., για την καλπάζουσα ανεργία δε φταίει η - αναπόφευκτη σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης - καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, εξαιτίας και του αδυσώπητου ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, αλλά οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Δε φταίει το γεγονός ότι το κεφάλαιο επενδύει άναρχα και όχι σχεδιασμένα, ότι μεταφέρει τα κεφάλαιά του από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία του, αλλά φταίει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μη χάσουν τα στοιχειώδη εναπομείναντα δικαιώματά τους, να μη δουλεύουν σαν δούλοι.

Με αφορμή το ίδιο θέμα, ο ΛΑ.Ο.Σ. επανήλθε, κάνοντας λόγο για επιμονή του ΠΑΜΕ «σε πρακτικές Στάλιν», καταγγέλλοντας το ότι «πιέζει και εκβιάζει με τον τρόπο του στο κλείσιμο των επιχειρήσεων».

Ισχυρίζεται ακόμα ότι οι εργατικοί αγώνες έχουν φθάσει «στα όρια της κοινωνικής αντοχής» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει κατασταλτική δράση, αφού «δεν είναι δυνατόν να καταλαμβάνονται πλοία ξένης σημαίας στην Κόρινθο, να βγάζει απόφαση ο εισαγγελέας και να μην υπάρχει κανείς να την εφαρμόσει».

Φορέας της πιο μαύρης προπαγάνδας, ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται τον αντικομμουνισμό αυτού του «θολού» πολιτικού φορέα σαν όχημα για το συνολικότερο χτύπημα και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ