Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», αυτή η μοναδική σε εύρος και χαρακτήρα πολιτική δραστηριότητα της ΚΝΕ, αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα, για να απλωθεί όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και να μεταφέρει μέσα από έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων το μήνυμα στη νεολαία ότι: «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής»! Ο στόχος να κερδίζει έδαφος η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σφυρηλατείται στη νεολαία μέσα από τη δυναμική δράση της ΚΝΕ, μέσα από την ισχυροποίηση και την ωρίμανσή της που καταγράφηκε και στο 10ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Ατσαλωμένη με την απόφαση του Συνεδρίου της, η Οργάνωση βαδίζει ακόμα πιο αποφασιστικά και θαρρετά στη νεολαία, καλώντας τους νέους που βγήκαν στις μάχες το προηγούμενο διάστημα, τα παιδιά της εργατικής τάξης, που πλήττονται πρώτα απ' όλους από την κρίση και συνολικά τη σαπίλα αυτού του συστήματος, να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους όχι μόνο για να αναχαιτίσουν, να εμποδίσουν την επίθεση που δέχονται σε όλο το φάσμα της ζωής τους, αλλά κυρίως τη δύναμη να χτίσουν το δικό τους κόσμο, για το δικό τους δίκιο, το δίκιο της τάξης τους.

Το Φεστιβάλ, με έναν πλούτο πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μήνυμα, αυτό το κάλεσμα στη νεολαία. Απευθύνεται στους μαθητές, καλώντας τους σε μια στάση ζωής αγέρωχη και αγωνιστική, μακριά από τις ουσίες της «φυγής». Απευθύνεται στη νεολαία με τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και με τα διδάγματα της Ιστορίας μας που γράφτηκε με αίμα ηρώων κομμουνιστών σε κολαστήρια, όπως αυτό της Ακροναυπλίας, όπου θα γίνει το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 10 και 11 Ιούλη. Απευθύνεται στους νέους που χάνουν ακόμα και αυτό το στοιχειώδες δικαίωμά τους να «αναπνεύσουν» για λίγες βδομάδες δημιουργικές και όμορφες διακοπές, με το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ που θα γίνει και φέτος στο Αχλάδι της Εύβοιας τον Αύγουστο. Απευθύνεται στους νέους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, αναδεικνύοντας όλα όσα τους απασχολούν, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό πρόβλημα σήμερα για το νέο άνθρωπο που να μην απορρέει από το απάνθρωπο σύστημα του καπιταλισμού, δείχνοντας όμως και τη διέξοδο.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα τη φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ, που είναι προγραμματισμένη για το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ