Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νίκαια του πολιτισμού

«Ο θάνατος του εμποράκου», με τον Θύμιο Καρακατσάνη
«Ο θάνατος του εμποράκου», με τον Θύμιο Καρακατσάνη
Θέατρο, χορό, συναυλίες περιλαμβάνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», που πραγματοποιούν ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του, στο «Κατράκειο» και στο Δημοτικό Κηποθέατρο (Κύπρου και Προύσσης). Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 23/6 έως τις 5/8. Οπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, «έχοντας ως βασικό γνώμονα ότι ο πολιτισμός συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζουμε και φέτος την πνευματική περιπέτεια των πολιτιστικών καλοκαιριών με τη γνώση πως η τέχνη είναι το αντίβαρο για να οξύνεται η επαγρύπνησή μας σε ό,τι προσβάλλει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών δράσεων που ικανοποιούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για την ουσιαστική επαφή του λαού με τα αγαθά της τέχνης και του πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Σταύρος Κορομπίλης, σημειώνει: «Απέναντι σε μια κοινωνία που χειραγωγεί συνειδήσεις και ενισχύει την εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών αγαθών, εμείς ενισχύουμε το μαζικό πολιτιστικό κίνημα και δίνουμε την ευκαιρία για έκφραση σε κάθε πολιτιστική δράση που υπηρετεί την αισθητική συνείδηση».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

23/6 (9 μ.μ.): «Nοmoς 4000» - συναυλία 60s - 70s ποπ-ροκ (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

25/6 (9 μ.μ.): Θέατρο - «Ο θάνατος του εμποράκου». Με τον Θύμιο Καρακατσάνη («Κατράκειο», είσοδος: 17 ευρώ).

29/6 (9 μ.μ.): Θεατρική Σκηνή Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας - «Δον Καμίλο» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

3/7 (9 μ.μ.): Η «Μέριμνα ζωής» παρουσιάζει την παράσταση «Μια ζωή σε μια νύχτα...» της πειραματικής χοροθεατρικής ομάδας «ΦΩΣ». Ενα αφιέρωμα στη Μέρα κατά των Ναρκωτικών (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/7 (8.30 μ.μ.): Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλονιάς», συναυλία μεικτής χορωδίας και μαντολινάτας του συλλόγου. Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

7/7 (9 μ.μ.): Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, θεατρική παράσταση με το έργο «Εχθρός Λαός» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

12/7 (9 μ.μ.): Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 18 ευρώ).

14/7 (9 μ.μ.): Θίασος «Τέττιγες»: «Ο απελπισμένος σύζυγος» του Δημητρίου Μισιτζή (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

16, 17, 18/7 (9 μ.μ). Θεατρική Ομάδα Μιούζικαλ «ΝRG» «Η ζωή σαν μιούζικαλ...» («Κατράκειο», είσοδος ελεύθερη).

21/7 (9.30 μ.μ.): Θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» - «Οι κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/8 (9 μ.μ.): ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο». Σατιρική επιθεώρηση «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 15 και 10 ευρώ - φοιτητικό).

Στο «Σινέ Νίκαια»

Με θερμή ανταπόκριση από τους λάτρεις του κινηματογράφου ξεκίνησαν οι θερινές προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Νίκαιας, «Σινέ Νίκαια» στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος». Κινηματογράφος που διαθέτει ελεύθερο πάρκινγκ, πλούσια εξοπλισμένο εντευκτήριο και προσιτό εισιτήριο (5 ευρώ) για όλους τους επισκέπτες. Οι προβολές ταινιών θα συνεχιστούν έως τις 12 του Σεπτέμβρη. Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210.4906.066 για να ενημερώνονται για τις προβολές του «Σινέ Νίκαια» όλο το 24ωρο ή στο διαδίκτυο στον ιστότοπο www.polisnikaia.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ