Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η' ΟΜΙΛΟΣ
Ευρωπαϊκή υπόθεση

Με δυο ντέρμπι, ένα ευρωπαϊκό και ένα της αμερικανικής ηπείρου, ανοίγει σήμερα η αυλαία του Η' ομίλου, με τους αγώνες του οποίου ολοκληρώνεται και η 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (17.00 ΝΕΤ)

Για πολλούς είναι και το παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση, αφού Ισπανοί και Ελβετοί θεωρούνται τα απόλυτα φαβορί για τις δυο θέσεις πρόκρισης. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, πάντως, τα προγνωστικά είναι υπέρ των Ιβήρων, αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης διαθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο που τους κάνει και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Φέτος, πάντως, καλούνται να ξεπεράσουν την κατάρα χρόνων, αφού μέχρι σήμερα σε Παγκόσμιο Κύπελλο τις περισσότερες φορές υπήρχε πάντα ταβάνι στην πορεία τους. Στην αντίπερα όχθη, η Ελβετία του επιτυχημένου και πολύπειρου τεχνικού Οτμαρ Χίτζεφελντ κατάφερε να εντυπωσιάσει στα ευρωπαϊκά προκριματικά και πλέον έχει υψηλές φιλοδοξίες στη διοργάνωση.

ΟΝΔΟΥΡΑ - ΧΙΛΗ (14.30 ΝΕΤ)

Με τις οδηγίες του Αργεντίνου τεχνικού Μαρσέλο Μπιέλσα, η Χιλή φιλοδοξεί να μπει σφήνα στην ευρωπαϊκή δυάδα των φαβορί για τις θέσεις πρόκρισης. Μετά απο 12 χρόνια, ξαναδίνει το «παρών» σε διοργάνωση Μουντιάλ που συμμετέχει για 7η φορά. Στην αντίπερα όχθη, η αξιοπρεπής παρουσία είναι ο στόχος της Ονδούρας, που, όμως, έχει δύσκολο έργο με βάση τον ανταγωνισμό στον όμιλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ