Κυριακή 20 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα «υποπροϊόντα» της πολιτικής τους

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση απέδειξε ότι είναι ένας οργανισμός που δεν επιδέχεται φιλολαϊκή βελτίωση, ότι μόνον η διάλυσή της μπορεί να ανοίξει δρόμους για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η επικύρωση από τους ηγέτες των 27 κρατών - μελών της νέας στρατηγικής της ΕΕ, απέδειξε ακόμα, πόσο επικίνδυνες είναι οι απόψεις που επιμένουν ότι η κατεύθυνση της πολιτικής της εξαρτάται από το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους 27 η ανεργία, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αποτελούν προβλήματα προς λύση, αλλά υποπροϊόντα μιας αναγκαίας πολιτικής που θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών και τη ενίσχυση των μηχανισμών αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος.

Μία προς μία οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής καταγράφουν αυτή την πορεία στην οποία από τη μια πλευρά η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης θα μεγαλώνει και θα σκληραίνει και απ' την άλλη πλευρά θα ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής των όποιων αντιδράσεων είτε σε κοινοτικό, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Οι 27 αποφάσισαν την προώθηση της «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, μια πρόταση του γαλλογερμανικού άξονα, με την οποία υποστηρίζουν ότι θα πετύχουν την αυστηρότερη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών - μελών και ειδικότερα της «ευρωζώνης». Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σχέδιο απόλυτης εκχώρησης της οικονομικής πολιτικής των κρατών - μελών στα κοινοτικά όργανα. Οι «παραβάτες» αυτής της πολιτικής θα τιμωρούνται με ποινές που θα ξεκινούν από εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις και θα φθάνουν μέχρι και την αποστέρηση του δικαιώματος ψήφου στα κοινοτικά όργανα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ