Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Επικίνδυνη η κυβερνητική αδιαφορία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των διερχόμενων πλοίων στη διώρυγα της Κορίνθου, ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος ΠαναγιώτηςΚοσιώνης.

Το τελευταίο διάστημα, για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι στη διώρυγα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται και στην Ερώτηση του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί: «Η κυβέρνηση παρά τις συχνές προειδοποιήσεις δεν έλαβε κανένα από τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των διερχόμενων πλοίων, με αποτέλεσμα μέσα στους τελευταίους μήνες να σημειωθούν δύο κατολισθήσεις και μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Εξάλλου, γεωτεχνικές μελέτες που έγιναν έδειξαν την ακαταλληλότητα για διέλευση». Επίσης, οι εργαζόμενοι αντιδρούν «στην απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση της "Ανώνυμης Εταιρίας Διώρυγα της Κορίνθου" (ΑΕΔΙΚ) και παραχώρηση των δικαιωμάτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, καθώς κάτι τέτοιο θα ζημιώσει τη χώρα μας με πολλούς τρόπους (οικονομικούς-εθνικούς) και θα οδηγήσει τους 160 εργαζόμενους στην ανεργία», τονίζει το ΚΚΕ.

Κατόπιν τούτων, το ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ακίνδυνη ναυσιπλοΐα, να παραμείνει η Διώρυγα της Κορίνθου στο δημόσιο και να μην απολυθεί ούτε ένας από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ