Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ενιαία γραμμή ενάντια στους εργατικούς αγώνες

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στην καλλιέργεια κλίματος καταστολής και «κοινωνικού αυτοματισμού»

Κάθε κινητοποίηση, όπως η χτεσινή στο λιμάνι, δείχνει το φόβο των εφοπλιστών και των κομμάτων τους απέναντι στο δίκιο των ναυτεργατών
Κάθε κινητοποίηση, όπως η χτεσινή στο λιμάνι, δείχνει το φόβο των εφοπλιστών και των κομμάτων τους απέναντι στο δίκιο των ναυτεργατών
Πηγή και ενορχηστρωτής της άθλιας προπαγάνδας σε βάρος των εργατικών αγώνων είναι η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώνει η χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ο οποίος, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν, είπε για την απεργία των ναυτεργατών: «Η κυβέρνηση καταδικάζει τις πρακτικές του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ που επενδύει σε διαλυτικά φαινόμενα πρέπει να αναλογιστεί πόση ζημιά κάνει στην ελληνική οικονομία».

Με στόχο, μάλιστα, να καλλιεργήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε το «ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να σκεφτούν τις συνέπειες των ενεργειών τους», ισχυριζόμενος με νόημα ότι «ο λαός καταλαβαίνει». Συμπληρώνοντας τον Πεταλωτή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σ. Βούγιας είπε χτες στη Βουλή ότι «η καταστολή έπεται της εξάντλησης των πολιτικών, οικονομικών και θεσμικών δυνατοτήτων να διαχειριστεί κανείς ένα πρόβλημα».

Σταθερός πυλώνας στο αντιαπεργιακό μέτωπο είναι και η ΝΔ. Οι αρμόδιοι για τα θέματα Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Πλακιωτάκης και Ο. Κεφαλογιάννη, έκαναν και χτες λόγο για «μια απεργία που πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα της πατρίδας μας, την τοπική κοινωνία, καθώς και συνολικότερα την οικονομία μας». «Λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του ''Zenith'', καλούμε - και πάλι - την κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της», συμπληρώνουν, καλώντας σε καταστολή των δίκαιων αγώνων.

Ομοίως, ο Π. Παναγιωτόπουλος συνέστησε χτες στο ΠΑΜΕ «να εγκαταλείψει αυτόν τον τρόπο διαδήλωσης αιτημάτων, αυτόν τον τρόπο συνδικαλιστικής πάλης και αγώνα», ζητώντας επί της ουσίας να ενσωματωθεί στα βολικά για το κίνημα αιτήματα και μορφές πάλης. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την ναυτεργατική απεργία και την περιφρούρησή της η Ντ. Μπακογιάννη.

Χυδαιότερος όλων ήταν, για μια ακόμη φορά, ο ΛΑ.Ο.Σ., με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «η κ. Παπαρήγα διεκδικεί πλέον ρόλο "κεντρικού λιμενάρχη" στον Πειραιά, σήμερα απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων, αύριο είπε ότι θα τον επιτρέψει. Και μη χειρότερα». Στο ίδιο πνεύμα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Μαρκάκης ωρυόταν χτες στη Βουλή ότι «δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα». Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει «για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα».

Κατακόρυφη αύξηση των «παράνομων δραστηριοτήτων των συνδικάτων» διαπιστώνει το πολιτικό απολειφάδι της ΔΡΑΣΗΣ και καλεί την κυβέρνηση «να επιβάλει άμεσα με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο τη νομιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ