Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ
Εκδηλώσεις σε τόπους που μεγαλούργησε το ΚΚΕ

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οργανώνει περιήγηση στα χνάρια του ΔΣΕ και στους τιμημένους τόπους που πάτησαν και πολέμησαν οι ήρωες της 3ηςΜεραρχίας του: Αύριο Σάββατο οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επισκέπτονται τα πολυβολεία του Αρχηγείου Ταϋγέτου του ΔΣΕ και την ευρύτερη περιοχή της Αλαγονίας.

Το πρόγραμμα της περιήγησης έχει ως εξής:

10 π.μ. Αναχώρηση από Καλαμάτα (Αναψυκτήριο).

11 π.μ. Ανάβαση στα οχυρωματικά έργα του ΔΣΕ στο «Τριεθνές» (τοποθεσία Αγ. Παντελεήμονας).

3 μ.μ. Στάση στο κιόσκι του Αγ. Νικήτα.

6 μ.μ. Συγκέντρωση στην Αλαγονία και ομιλία από τον Γιώργο Τάτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις φυλακές του Γυθείου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα με θέμα «Φυλακές Γυθείου - τόπος μαρτυρίου, θυσίας και ηρωισμού», την Κυριακή 27 Ιούνη στις 11 π.μ.

Στο χώρο των παλιών επανορθωτικών φυλακών του Γυθείου θα αποδοθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους κομμουνιστές και άλλους λαϊκούς αγωνιστές που μαρτύρησαν στο κάτεργο αυτό των φυλακών, σε αυτόν τον καθαγιασμένο χώρο, ποτισμένο με το αίμα ηρώων κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στην πλατεία Δημαρχείου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Οικονομάκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ