Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Τέλμα και σαπίλα

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Αγγελος Τζέκης, με δήλωσή τους επανέλαβαν χτες την θέση του Κόμματος για την υπόθεση του Ηρακλή. Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την πολυετή προσφορά του γυμναστικού συλλόγου του Ηρακλή. Οι τελευταίες εξελίξεις και ο σχεδιαζόμενος υποβιβασμός του, αποκαλύπτουν το τέλμα και τη σαπίλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τον ανελέητο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής καλείται να πληρώσει με τον υποβιβασμό του μια πολιτική "εξυγίανσης" που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δεν θα γίνει γιατί απλά εξυγίανση και υποταγή του αθλητισμού στο κέρδος είναι δύο πράγματα αλληλοαναιρούμενα.

Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος που έχει ως πυλώνες και στηρίγματα επιχειρηματικούς ομίλους και παράγοντες που βρίσκονται πίσω από κάθε διαπλοκή και εντάσσουν σε αυτές τις επιχειρηματικές διαπλοκές το ποδόσφαιρο, ως συνιστώσα ή θυγατρική.

Η κυβέρνηση, αν θέλει να εξυπηρετήσει την πραγματική εξυγίανση, οφείλει να έρθει σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα (πράγμα αδύνατο, γιατί αυτά υπηρετεί) και να οικοδομήσει ένα ποδόσφαιρο χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς διαπλοκές, χωρίς παράγκες.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο. Να πάψει να κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις "ανεξάρτητων" αρχών, γιατί έχει συνδράμει τα μέγιστα μαζί με τη ΝΔ στη δημιουργία και στήριξη αυτού του τερατουργήματος, του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ