Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Απεργούν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ με αποτέλεσμα η κρατική ραδιοτηλεόραση να μην μπορέσει να μεταδώσει τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», «Συμβαίνει τώρα», «Μένουμε Ελλάδα» καθώς και της ΕΤ-1 «Εχουμε και λέμε», στις οποίες εργάζονται επί το πλείστον συμβασιούχοι δημοσιογράφοι. Οι ενημερωτικές εκπομπές δε θα μπορέσουν να βγουν στον «αέρα» τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιούνη, ημέρα που ολοκληρώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζί με αυτές λήγουν και οι συμβάσεις των 1.047 εργαζομένων.

Ετσι, νέα 24ωρη απεργία των συμβασιούχων δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και την Τετάρτη 30 Ιούνη, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιούνη, έχει προγραμματιστεί 48ωρη απεργία για όλους τους δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με αιτήματα να δοθεί λύση τόσο για τους συμβασιούχους εργαζόμενους όσο και για να υπογραφεί νέα ΣΣΕ για το 2009 και το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι σε έξι μέρες λήγουν οι συμβάσεις για 1.047 εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει απόλυση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων και μετά από 3 με 4 μήνες να ανανεωθούν συμβάσεις για το 70% των θέσεων και αφού το προσωπικό περάσει από «αξιολόγηση». Ετσι, διαιωνίζεται η πολιτική ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων και δημιουργείται μία νέα γενιά εργαζομένων - ομήρων. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν ισχύ μέχρι και ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» θα περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα, για να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ