Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίκαιροι ... «Αχαρνής»

Η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Κραουνάκης (Δικαιόπολις), Γρηγόρης Βαλτινός (Λάμαχος), Κώστας Βουτσάς (Μεγαρίτης).

Η παράσταση αυτή φέρνει στη σκηνή σημαντικούς ηθοποιούς διαφορετικών γενεών, ενώ η συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παραγωγή, καθώς έχει αναλάβει όχι μόνο να γράψει τη μουσική της παράστασης, αλλά και να πρωταγωνιστήσει για πρώτη φορά σε αρχαία κωμωδία, κρατώντας τον απαιτητικό ρόλο του Δικαιόπολη.

Οι άλλοι συντελεστές της παράστασης, που ετοιμάζεται εντατικά, στη Θεσσαλονίκη, είναι οι εξής: Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας. Κοστούμια: Ερση Δρίνη. Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός. Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Αρης Βλάχος. Φωνητική προετοιμασία: Νίκος Βουδούρης. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Παίζουν επίσης: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Δημήτρης Κοντός, Γιάννης Χαρίσης, Χρήστος Νίνης, Νίκος Μαγδαληνός, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Νίκος Τουρνάκης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Πάολα Μυλωνά, Τατιάνα Μύρκου, Παρθένα Χοροζίδου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Καραούλης, Θεοδώρα Βουτσά κ.ά.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 2/7 στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, όπου οι «Αχαρνής» θα είναι η εναρκτήρια παράσταση των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (9-10 /7), στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (14-15/7), στην Επίδαυρο (23-24/7), στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα (28/7), στο αρχαίο θέατρο της Ολυμπίας (30/7). Η περιοδεία θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ