Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Σφραγίζονται» 6 εισιτήρια

Ο Ρούνεϊ θα ηγηθεί της Αγγλίας για πρόκριση κόντρα στη Γερμανία

Eurokinissi

Ο Ρούνεϊ θα ηγηθεί της Αγγλίας για πρόκριση κόντρα στη Γερμανία
Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε χτες και από σήμερα, στο 19ο Μουντιάλ, αρχίζουν οι αγώνες για τη φάση των «16», με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά. Οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ και αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και (αν χρειαστεί) η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - Ν. ΚΟΡΕΑ

Η μονομαχία Ουρουγουάης - Ν. Κορέας «ανοίγει» σήμερα (17:00, ΝΕΤ), στο Πορτ Ελίζαμπεθ, την αυλαία των αγώνων για την φάση των «16». Οι Λατινοαμερικανοί - που προκρίθηκαν αήττητοι και πρώτοι από τον Α' όμιλο - είναι το θεωρητικό φαβορί. Με καλή άμυνα και σαφώς ανώτερη τεχνική κατάρτιση. Ομως οι Ασιάτες - δεύτεροι του Β' ομίλου - απέδειξαν ότι διαθέτουν ένα μαχητικό σύνολο με υπολογίσιμη ταχύτητα και φυσική κατάσταση.

ΗΠΑ - ΓΚΑΝΑ

Στον έτερο αγώνα της ημέρας την παρουσία τους στα προημιτελικά θα διεκδικήσουν ΗΠΑ - Γκάνα (21:30, ΝΕΤ). Οι Αμερικανοί εξασφάλισαν το εισιτήριο ως πρώτοι του τρίτου ομίλου, στις καθυστερήσεις. Ισοβάθμησαν με τους Αγγλους αλλά είχαν υπέρ τους τη διαφορά των γκολ. Διαθέτουν μια καλοδουλεμένη ομάδα που δεν τα παρατάει εύκολα. Οι Αφρικανοί - προκρίθηκαν ως δεύτεροι με καλύτερη διαφορά γκολ από τους Αυστραλούς - επέδειξαν στη φάση των ομίλων ένα σύνολο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αντοχές και ικανότητες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ

Επανάληψη του τελικού του 1966 αυτός ο αγώνας που πραγματικά είναι ίσως ο πιο αμφίρροπος έως τώρα. Και οι δύο ομάδες δηλώνουν έτοιμες όπως τονίζουν και οι δυο προπονητές Γιοακίμ Λεβ και Φάμπιο Καπέλο. Οι μονομάχοι θα μπουν ελεύθερα και ασφαλώς αναμένεται ένα καλό θέαμα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΜΕΞΙΚΟ

Φαβορί εναντίον υπολογίσιμου αουτσάιντερ στην αναμέτρηση μεταξύ Αργεντινής - Μεξικού (21.30, ΝΕΤ). Οι «γηπεδούχοι» - πρώτοι στον Β' όμιλο - αποτελούν μια από τις βασικές υποψήφιες ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Διαθέτουν, λοιπόν, όλες τις προϋποθέσεις να προκριθούν έναντι του Μεξικού. Εχοντας υπέρ τους και την παράδοση. Το 2006, στο πλαίσιο της ίδιας φάσης - αυτοί πανηγύρισαν τελικά. Οι Μεξικανοί - δεύτεροι στον Α' όμιλο με καλύτερη διαφορά γκολ από τη Ν. Αφρική - αναγνωρίζουν την πραγματικότητα. Δηλώνουν πάντως έτοιμοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους και να σπάσουν τη δυσμενή παράδοση των τεσσάρων τελευταίων διοργανώσεων (αποκλείονται στους "16").

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Αναμφίβολα, το φαβορί είναι οι «τουλίπες» όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την ήττα της Σλοβακίας που έκανε την υπέρβαση και πέρασε στην φάση των 16 του θεσμού. Και οι δύο τεχνικοί υποστηρίζουν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο καθαρό μυαλό που θα έχουν οι παίκτες.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΧΙΛΗ
Ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες της Λατινικής Αμερικής με τους «καριόκας» αναμφίβολα να έχουν το πάνω... πόδι.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα (όλες οι μεταδόσεις από τη ΝΕΤ) του τριημέρου είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ουρουγουάη - Ν. Κορέα (17:00), ΗΠΑ - Γκάνα (21:30). ΚΥΡΙΑΚΗ: Γερμανία - Αγγλία (17:00), Αργεντινή - Μεξικό (21:30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολλανδία - Σλοβακία (17:00), Βραζιλία - Χιλή (21:30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ