Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομοκρατία μετά την τρομο-προβοκάτσια

Την ενίσχυση και αυστηρότερη εφαρμογή των «πρωτοκόλλων ασφαλείας» σε δημόσια κτίρια και «υποδομές ζωτικής σημασίας» σχεδιάζει η κυβέρνηση με πρόσχημα τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και υποδομές κοινής ωφέλειας θα περιληφθούν σε αυτά τα «πρωτόκολλα». Με αφορμή την έκρηξη της «ταχυδρομικής» βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέτρα που θα «θωρακίζουν» χώρους στους οποίους κάθε μέρα εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Τα μέτρα αυτά, όμως, θα τους παρέχουν καθεστώς ασφυκτικής «προστασίας» με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα δικαιώματά τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κινούνται τα δημοσιεύματα του συνόλου σχεδόν του αστικού Τύπου. Για «πλήρη ανατροπή στο μέχρι τώρα σχεδιασμό ασφαλείας πολιτικών προσώπων, δημόσιων κτιρίων και ζωτικών υποδομών», κάνει λόγο το «Εθνος της Κυριακής». Η «Καθημερινή» της Κυριακής αναφέρει ότι η έκρηξη στο υπουργείο «διαμορφώνει νέα δεδομένα» και καλεί τις αρχές «να υιοθετήσουν περισσότερη επαγγελματική συμπεριφορά, σε μόνιμη βάση».

«Το Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στην ειδοποίηση των αρχών να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, «όσο θα διαρκεί η αναταραχή του ασφαλιστικού και η προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας». Σύμφωνα με την «Καθημερινή», «επανεξετάζεται η θεωρία περί ύπαρξης πλέγματος αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών αντιεξουσιαστών». Τα χτεσινά «Νέα» γράφουν ότι η συνδεσμολογία της βόμβας - πακέτο είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε σε τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις της FAI και σε άλλες πέντε από την «Διεθνή Αλληλεγγύη» σε Ισπανία και Ιταλία. Επίσης, ότι «η βόμβα είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από διάφορα αυτονομιστικά κινήματα, τον IRA, Λατινοαμερικάνους μαφιόζους, αλλά και αναρχικές ομάδες σε Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία». Το «Εθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι τον περασμένο Απρίλη φάκελος - βόμβα στάλθηκε από την «άτυπη αναρχική ομοσπονδία "Λάμπρος Φούντας"» στους Ιταλούς καραμπινιέρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ