Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Ισπανία, Παραγουάη έκλεισαν την οκτάδα

Η Ισπανία κυριάρχησε στο ιβηρικό ντέρμπι κόντρα στην Πορτογαλία και έκλεισε θέση στην οκτάδα

Associated Press

Η Ισπανία κυριάρχησε στο ιβηρικό ντέρμπι κόντρα στην Πορτογαλία και έκλεισε θέση στην οκτάδα
Τα τελευταία εναπομείναντα εισιτήρια για τους «8» απέκτησαν κάτοχο. Και πιο συγκεκριμένα τις Ισπανία και Παραγουάη. Οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση στα ημιτελικά. Την Τετάρτη έγιναν δύο ακόμα αναμετρήσεις, στις οποίες το θέαμα πέρασε σε τρίτη μοίρα και κυριάρχησε η σκοπιμότητα.

Στο ιβηρικό ντέρμπι Ισπανία και Πορτογαλία δε δικαιολόγησαν, εντός παιδιάς, την αξία παικτών και συνόλου που διαθέτουν. Ηταν ένας αγώνας μέτριος σε θέαμα και φάσεις. Πάντως οι «φούριας ρόχας» φάνηκαν πιο συγκροτημένοι και έτοιμοι. Αντίθετα, οι Πορτογάλοι δεν έδειξαν να έχουν λύσεις και περίμεναν σχεδόν τα πάντα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος. Την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανών - που θα βρίσκονται για 6η φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά - έγειρε το γκολ του Βίγια (63'). Οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής (89') του Ρικάρντο Κόστα για αγκωνιά στον Καπντεβίλα.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το εισιτήριο που διεκδικούσαν Παραγουάη και Ιαπωνία. Το άστοχο χτύπημα (δοκάρι) του Κομάνο και το εύστοχο από τον Καρντόσο «υπέγραψαν» τον αποκλεισμό των Ασιατών και την πρόκριση των Λατινοαμερικανών, αντίστοιχα. Σε μια αναμέτρηση με φτωχή ως κακή εικόνα το 0 - 0 σε κανονική διάρκεια και παράταση ήταν λογικό. Στα πέναλτι οι «αλμπιρόχας» ήταν απόλυτα εύστοχοι σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους και έτσι (με σκορ 5 - 3) πανηγύρισαν - για πρώτη φορά στην ιστορία τους - πρόκριση στα προημιτελικά. Για την ιστορία η σειρά των χτυπημάτων πέναλτι (πρώτη η Παραγουάη) ήταν: Μπαρέτο 1-0, Εντο 1-1, Μπάριος 2-1, Χασέμπε 2-2, Ριβέρος 3-2, Κομάνο (δοκάρι) 3-2, Βαλντές 4-2, Χόντα 4-3, Καρντόσο 5-3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ