Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καίτη Τσαγγάρη
Καίτη Τσαγγάρη
φΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου εξαδέλφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ, κομμουνιστή, μαχητή, τραυματία του ΔΣΕ, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 8 χρόνια στην Πολωνία, όπου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας για πάνω από 40 χρόνια, προσφέρω 25.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του κόμματός μας.

Ελένη Μπέλλου

* * *

Φωτ. 2

Το 2001 συμπληρώνονται 49 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συμπληρώνεται επίσης ένας χρόνος από το θάνατο του αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΟΥΛΙΝΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Μαρία Πετρίδου

* * *

Προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 150.000 δρχ., μικρή συμβολή στο 16ο Συνέδριο του Kόμματος. Θέλουμε να μνημονεύσουμε, με όλη τη συντροφική αγάπη που μας συνέδεσε, τις μορφές των στελεχών του Kόμματος, ΛΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΗΣΙΔΗ και ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΛΙΝΤΑ, οι οποίοι τώρα πια για πάντα δεν είναι κοντά μας. Οι αγώνες τους στα δύο λαϊκά αντάρτικα, απέναντι στα στρατοδικεία, μέσα στις φυλακές, στις εξορίες, στους ειρηνικούς αγώνες, με το καταχτημένο κομμουνιστικό ήθος τους, το αλάνθαστο κριτήριο, ήταν και παραμένει για μας μια ζωντανή διδαχή.

Αγγελος και Φωφώ Ρεμπή

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΚΑΙΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗ.

Στη μνήμη της και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε 30.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Ζωγράφου.

Νίκος - Γιώργος - Στρατής

* * *

Ο Γιώργος Σπαθαράκης προσφέρει, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου και στη μνήμη της γυναίκας του, η οποία πέθανε πρόσφατα από ανίατη αρρώστια, 30.000 δρχ. στο ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ, 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στην εφημερίδα «Αλήθεια».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΤΩΝΗΓΑΡΕΦΑΛΟΥ (φωτογραφία) και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, καθώς και στη μνήμη του θείου μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ (μέσω «Ριζοσπάστη»), 10.000 δρχ.

Παναγιώτης Γαρέφαλος, Μίστρος Εύβοιας

* * *

Φωτ. 3

Ο πατέρας μου ΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνου ΒΕΛΛΑΣ από τη Δροσοπηγή Κόνιτσας ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Η μητέρα μου ΑΓΑΘΗ Θωμά ΒΕΛΛΑ, από τις «γυναίκες Ηπειρώτισσες φαντάσματα του κόσμου...», που κουβάλησε χιλιάδες φορτία στους αδύνατους ώμους της! Ο θείος μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χαράλαμπου ΜΑΚΡΗΣ, επίσης από τη Δροσοπηγή, μέλος του ΚΚΕ, έφηβος οργανώθηκε στο ΕΑΜ, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ, πήρε μέρος σε πολλές μάχες στο Γράμμο και αλλού και ονομάστηκε λοχαγός του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Αργότερα πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε στις οικοδομές και για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της ΚΟΒ στην 6η πολιτεία. Μετά τα γεγονότα της Τασκένδης, ο Γεώργιος Μακρής διώχτηκε από τις τοπικές αρχές και έπειτα από κάποια σοβαρή αρρώστια πέθανε. Ηταν άξιος και τίμιος αγωνιστής, με υψηλές ηθικές αρετές και ανθρωπισμό. Παράλληλα, ήταν υπέροχος οικογενειάρχης.

Στη μνήμη τους, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αττικής - Βικτώριας, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Γ. Γ. Βελλάς

* * *

Φωτ.

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ από το Μαυροβούνι Γυθείου, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, πρόσφερε τις υπηρεσίες της στον τομέα Πληροφοριών. Πιάστηκε το 1945 και βασανίστηκε, ενώ ήταν έγκυος.

Πέθανε στις 10 Δεκέμβρη 1992, πιστή ως τη στερνή πνοή της στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό της, η κόρη της Κατερίνα προσφέρει, μέσω Επιτροπής Λακώνων, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

φωτ.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ από το Μαυροβούνι, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, πιάστηκε από συνεργάτες των κατακτητών και εκτελέστηκε στα 17 χρόνια του, από τους Γερμανούς, μαζί με άλλους 40 πατριώτες στον Πασσαβά Γυθείου, στις 7 Δεκέμβρη 1943.

Στη μνήμη του, η ανιψιά του Κατερίνα προσφέρει, μέσω Επιτροπής Λακώνων, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Η Ευγενία Λυμπερίου προσφέρει στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 50.000 δρχ., στη μνήμη του γιου της ΑΝΤΩΝΗ, του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, καθώς και στη μνήμη των κομμουνιστών όλου του κόσμου, που αγωνίστηκαν και πέθαναν για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ