Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνιστική με γερές μονομαχίες

Φάση από τον περσινό αγώνα ΑΕΚ - Αρη

Sportidea

Φάση από τον περσινό αγώνα ΑΕΚ - Αρη
«Για άλλους τα ντόρτια και οι διπλές και για άλλους οι εξάρες» αναφέρει στίχος γνωστού τραγουδιού, μέσα από τον οποίο καθρεφτίζεται η ψυχολογία των παιχτών των «μεγάλων» ομάδων της Εθνικής Κατηγορίας, που αύριο θα ριχτούν στη μάχη της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, προέρχονται από σκληρές ευρωπαϊκές κόντρες κάτι, που ανάλογα με το αποτέλεσμα, δημιούργησε στα στρατόπεδά τους ευφορία ή κατήφεια.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, μετά από τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και τα παρατεταμένα οικονομικά του προβλήματα, μόνο το κουράγιο για να ριχτεί σε ένα δυνατό ντέρμπι δεν έχει. Η 10η αγωνιστική τού επιφύλαξε να βρεθεί αύριο αντιμέτωπος στην Τούμπα με τον Ηρακλή (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) που μοναδικό του μέλημα είναι να δείξει το ίδιο πρόσωπο με αυτό που παρουσίασε στον αγώνα με τον Αρη. Πάντως, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των παιχτών του, μετά το ματς με την Αϊντχόβεν, τους μοίρασε συγχαρητήρια για την απόδοσή τους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά με παρουσία φιλάθλων, αφού η έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ έγινε αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και η ποινή θα ισχύσει από το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα.

Με κομμένα τα φτερά εξαιτίας της πρόωρης απομάκρυνσής του από το ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά με τονωμένο το ηθικό στο εγχώριο πρωτάθλημα, λόγω της πρωτιάς του στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός κοντράρεται τη Δευτέρα εκτός έδρας με την Ξάνθη (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Στόχος πλέον των «ερυθρολεύκων», όπως εξάλλου υποστήριξε και ο Τάκης Λεμονής, είναι να κερδίσουν όλα τα ματς στην Ελλάδα, ενώ οι «ακρίτες» προσδοκούν σε μια αξιόλογη παρουσία. Αμφίβολη πάντως για την ομάδα του Γιώργου Φοιρού είναι η συμμετοχή των Πουρσαϊτίδη και Νικολάου.

Πετάει στα... σύννεφα ακόμα η ΑΕΚ μετά την εκπληκτική και ιστορική της πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η «Ενωση» δεν έχει παρουσιάσει τον καλό της εαυτό στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα χρειαστεί αύριο να προσγειωθεί απότομα στη... γη, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στη δύσκολη αναμέτρηση με τον Αρη στην έδρα της (17.00).

Με επικεντρωμένο πλέον το μυαλό του στο πρωτάθλημα, αφού οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ξαναρχίζουν το Φλεβάρη, ο Παναθηναϊκός «υποδέχεται» αύριο στη Ρόδο τον Αθηναϊκό (17.00). Η ομάδα πάντως του Βύρωνα αναμένεται να μην δυσκολέψει ιδιαίτερα τους «πράσινους», καθώς θα παρουσιαστεί και με σημαντικές ελλείψεις. Απόντες από την ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή θα είναι ο τιμωρημένος Ζαβαντίας και οι τραυματίες Βαντελανόιντθα και Ψαρρής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής κοντράρονται οι εξής: Σήμερα: Ιωνικός - ΟΦΗ (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), αύριο: Καλαμάτα - ΠΑΣ Γιάννενα (17.00), Παναχαϊκή - Πανιώνιος (17.00), Πανηλειακός - Εθνικός Αστέρας (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ