Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινδυνεύει η λαογραφική συλλογή της Οσσας

Σε αποθήκη έχουν στοιβαχτεί, εδώ και ένα χρόνο περίπου τα εκθέματα της «Λαογραφικής Συλλογής Οσσας», αφού στην αίθουσα του διατηρητέου δημοτικού σχολείου Οσσας όπου στεγάζονταν για επτά χρόνια, από το Γενάρη του '99 εγκαταστάθηκαν οι διοικητικές υπηρεσίες του νεοσύστατου Δήμου Βερτίσκου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ενημερωτικού δελτίου της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που υπογράφει ο Αγγελος Μήτσας, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τα εκθέματα βρίσκονται σε άλλη αίθουσα του σχολείου που χρησιμοποιείται σαν αποθήκη μαζί με άλλα αντικείμενα και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας, ασφάλειας και προστασίας.

Η συλλογή δημιουργήθηκε το 1992 από νέους του χωριού που συγκέντρωσαν αντικείμενα της λαϊκής παράδοσης από τους κατοίκους, από φωτογραφίες και εργαλεία, μέχρι υφαντά και φορεσιές, δημιουργώντας μια έκθεση η οποία απέσπασε και έπαινο στις εκδηλώσεις της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» το '97. Ωστόσο, σήμερα, η συλλογή κινδυνεύει από τη φθορά και περιμένει κάθε αρμόδιο να πράξει το χρέος του για την κατάλληλη στέγασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ