Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απολύσεις εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου

Σε έξι απολύσεις εργαζομένων προσωπικού από τα πρακτορεία Τύπου «Αργος ΑΕ» και «Ευρώπη ΑΕ» προχώρησαν οι διοικήσεις των πρακτορείων την περασμένη βδομάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως «δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι οι εταιρείες θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Είμαστε σίγουροι ότι ο νόμος που υπακούν είναι το κέρδος τους. Οταν δεν τηρείται αυτός ο νόμος, παίρνουν κεφάλια! Εχουν αποθρασυνθεί από την πολιτική της κυβέρνησης που δίνει "γην και ύδωρ" στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απολύσεων που θα έχει συνέχεια».

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα πρακτορεία καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν. Να μην ενδώσουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να αποκρούσουμε τα αντεργατικά σχέδια. «Εμείς, σαν ταξικό σωματείο, δηλώνουμε ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος. Η προστασία των θέσεων εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, οι αυξήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, είναι αδιαπραγμάτευτα. Η ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο δικός μας νόμος ακούει στο δίκιο μας. Θα παλέψουμε για αυτό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζεται στο μεταξύ εδώ και ενάμιση μήνα η επίσχεση εργασίας των τεχνικών (ηχολήπτες και ηλεκτρονικοί) της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι 1», διεκδικώντας την καταβολή των μισθών του Μάη και του Ιούνη. Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΕΤΕΡ κάνει λόγο για πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έχει επιβάλει η διοίκηση του ραδιοσταθμού. «Απειλές σε εργαζόμενους με πειθαρχικά, φραστικές απειλές του τύπου "με κάθε κόστος θα σας απολύσω" είναι τα όπλα που έχει επιστρατεύσει η διοικήτρια προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους», καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΤΕΡ.

Παράλληλα, όπως συνεχίζει η ίδια καταγγελία, έχουν επιστρατευτεί μία δημοτική υπάλληλος από το Δήμο Πειραιά, που πληρώνεται και από το ταμείο του ραδιοφώνου, ενώ προσλήφθηκε νέα ηχολήπτρια χωρίς ΑΣΕΠ, οι οποίες εργάζονται για να βγαίνει το «ζωντανό πρόγραμμα».

Δύο νέες απολύσεις σημειώθηκαν στα ΜΜΕ της Κρήτης. Πρόκειται για δημοσιογράφο του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τόλμη» και ρεπόρτερ της εφημερίδας «Νέα Κρήτης».

Οπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην πρώτη περίπτωση η ιδιοκτησία της εφημερίδας υλοποίησε την εδώ και μήνες απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία της με τη δημοσιογράφο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Δημητρίου «γνωστός πια για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του, άνοιξε με την απόλυση το παράθυρο της τροποποίησης των εργασιακών σχέσεων, φέρνοντας εκβιαστικά προς υπογραφή στους εργαζόμενους ένα κείμενο που στην ουσία καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάτι που όλο και περισσότερο καταγράφεται ως πρακτική και σε άλλες περιοχές της Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ