Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Αργυρό παρόν ... θολό μέλλον

Η Εθνική Νέων, περσινή ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια και αργυρή παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Εφήβους (αφού τα περισσότερα μέλη της αγωνίστηκαν και στην αντίστοιχη διοργάνωση) κατάφερε και φέτος να βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κροατία, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα πήραν το αργυρό μετάλλιο αφού ηττήθηκαν στον τελικό από τη Γαλλία 62-73 σε έναν αγώνα που αποτέλεσε την άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού στη Ρόδο (με νίκη της ελληνικής ομάδας). Παρά την ήττα όμως στον τελικό, το ελληνικό συγκρότημα κατάφερε μέχρι τότε να κάνει μια εντυπωσιακή πορεία αφήνοντας εκτός συνέχειας σπουδαίες δυνάμεις του χώρου, όπως η Ρωσία, η Σερβία, η οικοδέσποινα Κροατία (νίκη στον ημιτελικό).

Ωστόσο, παρά την επιτυχία, το μέλλον των παιδιών αυτών παραμένει θολό εξαιτίας των όσων συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό μπάσκετ και έχουν να κάνουν με τις λογικές που επιβάλει η άκρατη εμπορευματοποίηση του αθλήματος. Αλλωστε, και παρά τις περσινές επιτυχίες, η χρονιά που πέρασε δεν άλλαξε όσον αφορά τα προβλήματα των περισσοτέρων παικτών. Παραμένουν άλυτα εξαιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας, τη στάση της Ομοσπονδίας (π.χ. περίπτωση μη εφαρμογής της συμφωνίας για την Α2) αλλά και της Λίγκας των ομάδων (ΕΣΑΚΕ) που λειτουργεί πάντως με γνώμονα το συμφέρον των επιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ομάδων (περιπτώσεις οφειλομένων στους παίκτες, αριθμού των ξένων, μεταφορά του ποσοστού πληρωμής των μάνατζερ στους παίκτες κλπ.). Μάλιστα, ο ίδιος ο τεχνικός της Εθνικής, Κώστας Μίσσας, σε δηλώσεις του μετά την επιτυχία της εθνικής ομάδας, καυτηριάζοντας την κατάσταση που επικρατεί έκανε έκκληση προς τους συλλόγους και τους αρμοδίους ώστε να δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες.

Τα δεκάλεπτα του τελικού ήταν: 6-18, 22-41, 39-56, 62-73.

ΕΛΛΑΔΑ: Μάντζαρης 12, Παπανικολάου 10, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22, Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7

ΓΑΛΛΙΑ: Ρουσελιέ 6, Αμπούντου 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ 6, Τάνγκε 5, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Γκαβρίλοβιτς, Πρενόμ 4, Καντολό 5.

  • Ανακοίνωση για την επιτυχία της Εθνικής νέων εξέδωσε και ο ΠΣΑΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ