Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ

Στην Ιορδανία, τη χώρα της Δυτικής Ασίας, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της ερήμου της Συρίας, είναι αφιερωμένο το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα στις 20.50 από την ΕΤ 3. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καλύπτεται από έρημο, παρ' όλα αυτά το βορειοδυτικό τμήμα είναι μέρος της «Αρχαίας Εύφορης Ημισελήνου». Στο πέρασμα της ιστορίας, η Ιορδανία γνώρισε πολλούς πολιτισμούς που την επηρέασαν.

Η σειρά «Μαγικός κόσμος», παραγωγής Γαλλίας, προβάλλεται και σήμερα στις 16.30 από το ίδιο κανάλι. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς ξεκινάει μια νέα περιπέτεια με το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό - εργαστήριο για την ανακάλυψη του κόσμου μας. Τεχνολογία, οικολογία, φύση, καθημερινή ζωή, η επιστήμη είναι παντού. Ζώα, αρχαιολογία, ενέργεια, περιβάλλον, διατροφή, βιομηχανία, μεταφορές, τέχνη, υγεία, βουνά, θάλασσες, κοινωνία, οικονομία και διάστημα είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα της σειράς.

Το ντοκιμαντέρ «Η δύναμη της τέχνης» προβάλλεται σήμερα - σε ιδιαίτερα πρωινή όμως ώρα, στις 6 π.μ. - στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Εστιάζοντας πάνω σε οκτώ πίνακες ζωγραφικής, όπως του Καραβάτζιο, του Μαράτ και του Πικάσο, αυτή η δυνατή σειρά τοποθετεί διάσημους πίνακες στο κέντρο σημαντικών στιγμών της παγκόσμιας ιστορίας.

Η σειρά μεταφέρει τους θεατές ιστορικά πίσω σε έντονες περιόδους οι οποίες ήταν η αφορμή για να συλληφθούν και να δημιουργηθούν οκτώ γνωστοί πίνακες ζωγραφικής: «Ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ» του Καραβάτζιο, «Η έκσταση της Αγίας Θηρεσίας» του Μπερνίνι, «Η Συνωμοσία του Claudius Civilis» του Ρέμπραντ, «Ο Θάνατος του Δαβίδ» του Μαράτ, «Το δουλεμπορικό καράβι» του Τέρνερ, τα «Σιταροχώραφα» του Βαν Γκονγκ, η «Γκουέρνικα» του Πικάσο και «Οι τοιχογραφίες του κτιρίου Seagram» του Ρότκο. Το σημερινό επεισόδιο έχει θέμα «Το δουλεμπορικό καράβι» του Τέρνερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ