Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πληρωμή των δεδουλευμένων, εξασφάλιση χρηματοδότησης

Τα σοβαρά προβλήματα για τους εκπαιδευτικούς και τη λειτουργία του Ωδείου Αθηνών είναι το θέμα της Ερώτησης προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, που κατέθεσαν (16/7) στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Καζάκος, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπακωνσταντίνου. Στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Με σοβαρά προβλήματα βρίσκονται αντιμέτωποι τον τελευταίο χρόνο οι εκπαιδευτικοί του Ωδείου Αθηνών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι 11 μήνες. Ταυτόχρονα, την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο η διοίκηση του Ωδείου προχώρησε σε απολύσεις, ενώ αβέβαιο προβλέπεται και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών και για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Συγκεκριμένα αλλάζει το καθεστώς εργασίας τους, καθώς οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ως τώρα εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων αορίστου χρόνου, καλούνται να εργαστούν με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών στους οποίους διδάσκουν και να πληρώνονται με βάση το ύψος των διδάκτρων που καταβάλλονται και συγκεκριμένα με το 85% ανά μαθητή. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχόμενη μείωση της επιχορήγησης του Ωδείου από το υπουργείο. Η πολιτική αυτή έχει φέρει το παλιότερο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια των οποίων είναι και η μη καταβολή της μισθοδοσίας στους εκπαιδευτικούς, απειλώντας τη συνέχεια της λειτουργίας του και ανοίγοντας το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και συγκεκριμένα για: «Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς. Να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να μπορεί το Ωδείο Αθηνών να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ