Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Αποφασιστικά στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τη μάχη για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις. Ετσι, δίνουν τη δική τους απάντηση στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και στο νομοθετικό φιρμάνι που εξέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου, με το οποίο αναγάγει σε νόμο του κράτους την επαίσχυντη τριετή ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.

Χτες, ο αγώνας τους κατέγραψε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η επιχείρηση ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ και εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, αξιώνονας να χαρακτηριστεί η απεργιακή μάχη που δίνουν εκεί οι μεταλλεργάτες από τις 12 Ιούλη με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ως παράνομη και καταχρηστική.

Οι μεταλλεργάτες της Ζώνης συσπειρωμένοι στην ταξική εργατική τους οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, πριν ακόμα «βγει» το 2009, είχαν ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή της ΤΣΣΕ, διεκδικώντας αυξήσεις 5% στο μεροκάματο. Ο αγώνας μετά την αδιαλλαξία της εργοδοτικής Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, έχει περάσει στη φάση της υπογραφής του κειμένου της ΤΣΣΕ, ξεχωριστά με κάθε μία από τις επιχειρήσεις που αυτή την περίοδο έχουν δουλειά και ήδη έχει υπογράψει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών.

Αποκαλυπτικό για την προκλητική στάση της εργοδοτικής Ενωσης, είναι εσωτερικό έγγραφο που έχει στείλει από τις 2 Ιούλη προς όλες τις επιχειρήσεις - μέλη της και στη ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ, με το οποίο τις παροτρύνει να καταθέσουν «μηνύσεις και αγωγές κατά των εργαζομένων και των ηγετών τους για εκβίαση και σταμάτημα των εργασιών»! Μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρει ότι «αν κάποιος συνάδελφος θέλει να προασπίσει το κύρος της επιχείρησης και της εργασίας του, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ενωσή μας για να του παρασχεθεί νομική κάλυψη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ