Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μάχη» Πενίας - Πλούτου

Το «Θέατρο Τέχνης» και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία με την αριστοφανική παράσταση «Πλούτος - Πενίας θρίαμβος». Σήμερα θα παιχθεί στο υπαίθριο θέατρο «Καστράκι» στα Γρεβενά, ενώ αύριο στο Δίον.

Ο Αριστοφάνης με τον «Πλούτο» διακωμωδεί την άδικη διανομή του πλούτου και τις κοινωνικές ανισότητες, αποτυπώνοντας παράλληλα την έκπτωση των ανθρώπινων αξιών. Η Πενία αντιτίθεται στην επιθυμία για κατοχή υλικών αγαθών από όλους, ενσαρκώνοντας την ανάγκη που οδηγεί τον άνθρωπο στην καθημερινή σκληρή εργασία, για την επιβίωση. Θέλοντας να τονίσει την άκρως επίκαιρη κρίση και σεβόμενο απόλυτα το αριστοφανικό κείμενο, το «Θέατρο Τέχνης» δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρόλο της Πενίας, η οποία με τη συνεχή παρουσία της τονίζει την παντοτινή ύπαρξή της σ' όλες τις «πολιτισμένες» κοινωνίες.

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης. Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Πάρις Μέξης. Μουσική: Χρήστος Λεοντής. Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Κάτια Γέρου, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Κωστής Καπελώνης, Κώστας Βελέντζας, Λευτέρης Λουκαδής, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ