Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδίστακτοι πορτοφολάδες στις τσέπες του κόσμου!

Η κατάφωρη ληστεία του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων και η πάλη ανατροπής του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος και των αυτουργών του

Αγαπητέ «Ριζοσπάστη»,

Πέρσι - τέτοιον καιρό - μετά την είσπραξη των συντάξεων και επιδομάτων αδείας που αφορούσαν εμένα και τη γυναίκα μου, παραλίγο να πέσω θύμα ληστείας πορτοφολάδων, μέσα σε λεωφορείο, που όμως αποτράπηκε, χάρη και στη βοήθεια συνεπιβατών και του οδηγού. Φέτος, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να καταφέρω το ίδιο, πηγαίνοντας να εισπράξω συντάξεις και επιδόματα αδείας, δικά μου και της γυναίκα μου! Το ρόλο του πορτοφολά ανέλαβε πιο αποτελεσματικά και με... «νόμο» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλοι εκείνοι - οι ψευτοσοσιαλιστές κ.ά. - που τόλμησαν να ψηφίσουν αυτόν τον ανήθικο και παράνομο νόμο στη Βουλή.

Από το δικό μου επίδομα αδείας άρπαξαν πάνω από το... μισό!! κι από το επίδομα αδείας της γυναίκας μου, συνταξιούχου των 467 ευρώ, άρπαξαν 48 ευρώ! Η συνολική ληστεία σε βάρος της οικογένειάς μου ξεπέρασε τα 400 ευρώ! Σημειώνω ότι είμαι συνταξιούχος με 12.000 ασφαλιστικές μέρες, ΟΛΕΣ πληρωμένες στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η γυναίκα μου συνταξιοδοτήθηκε με βάση το νόμο, λόγω ανήλικων τέκνων, όχι με τα απαιτούμενα τότε μεροκάματα, αλλά με πολλαπλάσιες 6.001 μέρες εργασίας!! Μετά 5 μήνες, τον ερχόμενο Δεκέμβρη, η ληστεία που προώθησε η κυβέρνηση των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων, θα είναι σε βάρος μας (από το «Δώρο» Χριστουγέννων) δυόμισι φορές μεγαλύτερη, θα φτάσει στα 1.000 ευρώ!!!

Η πολιτική μαφία που μεθοδεύει παρόμοιες ληστείες και επικαλείται σήμερα τα άδεια ταμεία είναι ακριβώς η ίδια (και η εναλλασσόμενη στην κυβέρνηση άλλη πολιτική δύναμη) που, με τη συγκεκριμένη πολιτική τους, την ανοχή στην εισφοροδιαφυγή και καταλήστευση των αποθεματικών του ΙΚΑ και άλλων ταμείων, τις πελατειακές σχέσεις (ψευτοσυντάξεις κ.ά.) είναι οι αυτουργοί του εγκλήματος, που γραπτά είχα - παλιότερα - καταγγείλει από τις στήλες σου ότι θα καταλήξει στο «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Τώρα, αντί να καλύψουν τα όποια ελλείμματα απ' αυτούς που κατέκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνονται... πορτοφολάδες κλέβοντας από τις τσέπες όλων των απόμαχων της δουλειάς που έχουν καταβάλει τις νομοθετημένες ασφαλιστικές εισφορές και η σύνταξή τους είναι απαιτητή αντιπαροχή και όχι κέφι των Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου - Λοβέρδου και άλλων ομοίων τους, όλων αυτών που θρασύτατα, χωρίς ίχνος ντροπής, ψήφισαν τον αντιασφαλιστικό νόμο ή τους υποστηρίζουν στα ΜΜΕ.

Αγαπητέ «Ριζοσπάστη»,

Τα ίδια και χειρότερα αντιμετώπισε αυτές τις μέρες η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και οι οικογένειές τους.

Ασφαλιστική νομοθεσία που ψήφισε - πριν σχεδόν 80 χρόνια - η κυβέρνηση Παπαναστασίου - όταν το «κατά κεφαλήν» εισόδημα στην Ελλάδα ήταν - πολλές φορές κάτω από το σημερινό, νομοθεσία που αναγκάστηκε να βάλει σε εφαρμογή ακόμα και ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς το 1936, πριν... 74 χρόνια, νομοθεσία που δίστασε να πλήξει ακόμα και η Απριλιανή Χούντα του 1967, κυριολεκτικά ανασκολοπήθηκε από τους ψευτοσοσιαλιστές - δημαγωγούς της ιδιοτέλειας, των ανταλλαγμάτων και του πελατειακού κράτους. Ανάμεσά τους - χωρίς ντροπή - φιγουράρουν... «περήφανοι»!, αδίστακτοι τέως ψευτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που όλοι γνωρίζουμε.

Ο αντιασφαλιστικός «νόμος» τους είναι νόμος των πιο αισχρών συμφερόντων της μεγάλης εργοδοσίας, εγχώριας και ξένης, όλων των λυσσασμένων κεφαλαιοκρατών και των πληρωμένων φερεφώνων τους... «Νόμος» που ψηφίστηκε «εν ψυχρώ» σε γνώση όλων των ψευτοϋπερασπιστών της νομιμότητας που, ψηφίζοντας, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι παραβιάζουν ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Νόμους που εγγυώνται τις συντάξεις, γιατί αυτές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΩΡΟ ή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, αλλά αντιπαροχή από καταβληθείσες εργατικές και εργοδοτικές (δηλαδή πάλι εργατικές) πολύχρονες κρατήσεις μισθών και μεροκάματων.

Τώρα, κατάληξαν ΝΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ (ό,τι δε λήστεψαν έως τώρα) ρίχνοντας ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ στους οικονομικά ασθενέστερους.

Αυτός είναι ο ψευτο-σοσιαλισμός τους. Γι' αυτό το ανόσιο έργο, εξασφαλίζουν - επί πληρωμή (εδώ τα χρήματα... περισσεύουν) τη φανατική υποστήριξη, «μορφωμένων» ανθρώπων των ΜΜΕ, κατά τη θέληση των αφεντικών τους! Ενας απ' αυτούς - πρώτος (;) στον ΣΚΑΪ - διεκδικεί... πρωτάθλημα, σκυλεύοντας στους τάφους των αγωνιστών γονιών του, που, πριν καλά καλά πάρουν τη δική τους σύνταξη, πέθαναν νωρίς! Σημεία των καιρών; Ηθους; Αξιοπρέπειας; Αλήθειας; Σεβασμού;

Συμπέρασμα:

Να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη κατά της καταλήστευσης εργαζομένων και συνταξιούχων. Να φτάσουμε τον αγώνα μας στην πλήρη δικαίωση του συνθήματος που ακούγεται στους δρόμους της Ελλάδας, ακόμα από το 1976 (με το Νόμο 330/76 του Λάσκαρη): ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

Ν' ανοίξουμε, όλοι ενωμένοι, με κάθε θυσία, το λυτρωτικό δρόμο για μια πραγματική σοσιαλιστική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κι αυτή τη μεγάλη μέρα να ερευνήσουμε ξανά και ξανά την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, για την άμεση κατάργηση αυτού του παράνομου, ληστρικού, αντισυνταγματικού - αντιασφαλιστικού Νόμου.

Συντροφικά,

Κώστας Μαραγκουδάκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ