Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιοι είναι οι πατριώτες;

Χρειάζεται πολλή «τόλμη και θάρρος», για να μην πούμε θράσος, απ' αυτούς που πλαισιώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα κι έχουν φέρει την Ελλάδα σ' αυτό το χάλι για να εξακολουθούν ακόμη να παίζουν (χωρίς τσίπα) το ρόλο του σωτήρα, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία τους σ' όλους τους τομείς. Εργασιακός μεσαίωνας, αγροτικό πρόβλημα, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, εξωτερική πολιτική, «εδώ κι αν έχουμε επιτυχίες»! Από την άλλη, το μεγαλύτερο μέλημά τους είναι πώς θα βάλουνε την Τουρκία στην ΕΕ (για να κάψουμε και τον τούρκικο λαό) και πώς θ' αποσπάσουμε ένα όνομα απ' τα Σκόπια, παρόλο που είμαστε «αφεντικά» στα Βαλκάνια και παίζουμε το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή.

Συχνά ακούμε στην τηλεόραση απ' τους πληρωμένους κονδυλοφόρους πως δεν μπορούμε ν' αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό κανενός. Τι μας λέτε, κύριοι; Δηλαδή η Ελλαδίτσα μας βγάζει μόνο ήρωες και πατριώτες; Δηλαδή οι εργοδότες που καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία είναι πατριώτες; Οσοι είναι στη μαύρη λίστα, όσοι είναι βουτηγμένοι σε σκάνδαλα, σε μαύρο χρήμα κλπ. - κλπ., κι όσοι γενικά νέμονται τον πλούτο της χώρας, μαζί και οι παρατρεχάμενοί τους, είναι πατριώτες; Αν πάμε και παλαιότερα (ακόμη και σήμερα) σ' αυτούς που δεν άφησαν ξένες μπότες να μην τις ξεσκονίσουν κι αυτοί είναι πατριώτες;

Τη χώρα μας 35 χρόνια την κυβερνάνε νεοδημοκράτες και σοσιαλ-καπιταλιστές. Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν μια καινούρια φάμπρικα. Το διάλογο. Διάλογο με τους πάντες και το αποτέλεσμα είναι 0,75 λεπτά αύξηση στους εργαζόμενους. Σαν να είναι αγράμματοι και δε γνωρίζουν πού πονάει ο λαός μας για να λύσουν τα προβλήματα χωρίς διάλογο. Οι κυβερνήσεις τους, αφού καταχρέωσαν τη χώρα και ξεπούλησαν αεροδρόμια, λιμάνια μέχρι διόδια στα ντόπια και ξένα μονοπώλια, έχουν την απαίτηση από κοινού ν' αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα, λες και τα δημιουργήσαμε από κοινού.

Συχνά προβάλλουν και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Πολλά αγαθά σας δώσαν τα χρυσά εργατοαγροτικά χέρια και τα φωτεινά μυαλά, με αποτέλεσμα η κρίση σας να προέρχεται όχι από έλλειψη, αλλά από επάρκεια αγαθών, και δεν έχει γιατρειά. Ενα είναι το φάρμακο (και για παγκόσμια χρήση): Ονομάζεται Λαϊκή Δημοκρατία Ελλάδας με Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία. Ο χειρότερος σοσιαλισμός είναι καλύτερος από τον καλύτερο καπιταλισμό. Συνεπώς συσπείρωση του λαού και αντεπίθεση.

Θεόδωρος ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ

ΕΠΟΝίτης-ΕΛΑΣίτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ