Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι σημερινές επιλογές

Τζον Κασσαβέτης
Τζον Κασσαβέτης
Ο Τζον Κασσαβέτης σκηνοθετεί την ταινία «Σκιές» που προβάλλεται απόψε στις 23.00 από το κανάλι της Βουλής. Στη δραματική ταινία, παραγωγής 1959, ξεδιπλώνεται η ζωή τριών αδελφών στη Νέα Υόρκη του '50, το φυλετικό υπόβαθρο των οποίων δημιουργεί ένταση στις σχέσεις τους. Αυτή η ταινία χαμηλού προϋπολογισμού περιέχει έντονα το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού που συνδυάζεται με την επιλογή για χρήση φορητής κάμερας και θεωρείται ως η πρώτη αμερικανική ανεξάρτητη ταινία. Τολμηρή θεωρήθηκε η επιλογή του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη να ασχοληθεί με το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων εκείνη την εποχή. Η υπόθεση με λίγα λόγια: Ο Μπένι φλερτάρει με την παρανομία. Η αδελφή του Λέιλα νομίζει ότι γνώρισε τον πραγματικό έρωτα. Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο Χιου, προσπαθεί να κάνει καριέρα στο τραγούδι. Παίζουν: Μπεν Καράδερς, Λέλια Γκολντόνι, Χιου Χερντ.

Τον Σταμάτη Κραουνάκη φιλοξενεί απόψε στις 20.00 η εκπομπή «οι Φίλοι μου» στη ΝΕΤ. Ο δημιουργός συζητά για την πορεία του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού σε ένα τηλεοπτικό πορτρέτο εφ' όλης της ύλης. Μέσα στα 60 λεπτά της εκπομπής περνούν όλες οι μεγάλες του επιτυχίες, που σφράγισαν την καριέρα του.

Με την απευθείας μετάδοση από την ΕΤ 1 των αθλημάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης συνεχίζεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη. Στις 11 το πρωί μεταδίδεται ο τελικός συγχρονισμένης κολύμβησης - σόλο και στις 19.00 ο τελικός συγχρονισμένης κολύμβησης - ομαδικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ