Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοπανιστός αέρας το «κοινωνικό πακέτο»...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ καταλαβαίνετε από τώρα να ...γελάμε με το περίφημο «κοινωνικό πακέτο» της κυβέρνησης που φέρεται ότι θα ανακοινωθεί την 3η Σεπτέμβρη (ξέρετε τότε που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ και σωθήκαμε...).

Ιδίως όταν οι διαρρέουσες πληροφορίες μιλούν όχι για οικονομική αλλά για «ψυχολογική» στήριξη των «οικονομικά ασθενέστερων». Ούτε ...στις διαρροές τους δεν δίνουν χρήματα!

Μόνο που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τα προβλήματα που έχουν δεν είναι ...ψυχολογικά, ούτε απλά το ηθικό τους είναι πεσμένο. Οι μισθοί τους έχουν περικοπεί, η κοινωνική τους ασφάλιση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Και είναι πολύ γελασμένοι οι κυβερνώντες να πιστεύουν ότι είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε «στο ντιβάνι» του ψυχολόγου, επειδή έτσι τους έχουν συστήσει τα επικοινωνιακά επιτελεία τους.

Αυτά που μόνο μία χρήση έχουν (και) για την επιστήμη της ψυχολογίας: Να μπαίνουν στην υπηρεσία της κερδοφορίας αυτών που ...ήδη κερδίζουν.

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι και τα σενάρια περί ανασχηματισμού στην ίδια «ψυχολογική» λογική κινούνται. Προφανώς κάποιοι υπουργοί εκτιμήθηκαν ως ...αναλώσιμοι και θα τους «φάει η μαρμάγκα».

Από την άλλη - είναι γνωστό στους διαφημιστικούς κύκλους - ότι όσο πιο χάλια είναι το προϊόν, τόσο περισσότερους μηχανισμούς προώθησης χρειάζεται. Και το συγκεκριμένο προϊόν (δηλαδή η κυβερνητική πολιτική) είναι πολύ χάλια...

Το ότι έχει ...σφραγίδα έγκρισης και προέλευσης τις παραγγελίες των μονοπωλίων κάθε άλλο παρά ποιότητα του προσδίδει. Το αντίθετο μάλιστα...

Φυσικά υπάρχει και το κλασικό σενάριο πίσω από την όλη ιστορία. Οταν δεν θέλει κανείς να μιλάει για την ουσία της πολιτικής που ακολουθείται, πετάς έναν ανασχηματισμό, έτσι για να θολώνεις τα νερά.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ η ΝΔ για το αν εκτελείται ή όχι ο προϋπολογισμός. Βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει την κυβέρνηση για ασυνέπεια.

Εμείς πάλι θα την καταγγείλουμε για ...συνέπεια, στους ίδιους ακριβώς πολιτικούς στόχους που έχει και η ΝΔ.

Οσο για τον (αντιλαϊκό) προϋπολογισμό, όσο λιγότερο εκτελεστεί τόσο καλύτερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ