Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αρνείται να δώσει τα πρακτικά των αρχαιρεσιών

Τις καταγγελίες των ταξικών δυνάμεων για νοθεία και όργιο παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόσφατα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου επιβεβαιώνει η συμπεριφορά της πλειοψηφίας της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) που επίμονα αρνείται να παραδώσει αντίγραφο των πρακτικών των αρχαιρεσιών και ειδικότερα των υπεύθυνων δηλώσεων του άρθρου 8 Ν. 1599/1986 (κοινώς δήλωση του Νόμου 105), όπου 137 εργαζόμενοι (;) βεβαίωναν πως έχουν χάσει το βιβλιάριο ασθενείας και ψήφιζαν με τη δήλωση.

Ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ που στόχο είχαν, όπως ανέφερε, την αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων και των πραγματικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οπως φαίνεται, η ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις (όπως αποτύπωσαν και οι πρόσφατες αρχαιρεσίες όπου ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» αύξησε σχεδόν κατά 50% τις ψήφους και τις έδρες στο ΔΣ του συνδικάτου, αλλά και την εκπροσώπηση σε κλαδική Ομοσπονδία και ΕΚ Ηρακλείου) προκαλεί ανησυχία στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γιατί συναντά εμπόδια στην αποστολή που τους έχουν ανατεθεί για την ενσωμάτωση των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του ο «Ενωτικός Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου («Δημοκρατική Συνεργασία» - ΠΑΣΚΕ) που νομίζει, όπως αναφέρουν, ότι το συνδικάτο αποτελεί «μαγαζί» τους. «Μετά από αυτό ο καθένας καταλαβαίνει ότι "κάποιο λάκκο έχει η φάβα" και προσπαθούν να καλύψουν τις νοθείες τους. Αλλά έτσι βγαίνουν οι νόθες πλειοψηφίες στα σωματεία και στο ΕΚΗ, μέσα από διπλοψηφίες (αποδεδειγμένες από την παράταξή μας και αποδεκτές από δικαστικό αντιπρόσωπο) και από ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με τους εργαζόμενους».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, τονίζουν ότι τέτοιες τακτικές δε θα περάσουν, καλώντας τους οικοδόμους να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, να καταδικάσουν τέτοιες τακτικές, να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, ενάντια στα δεκανίκια της κυβέρνησης, εργοδοσίας. Να παλέψουν για αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους και ειδικά αυτήν την περίοδο που δέχονται, όπως σημειώνει, την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ