Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο σύντροφος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΜΗΣ.

Ο σύντροφος ΚΑΛΑΜΗΣ γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Πρωτόπαππα, Ιωαννίνων. Ορφανός από μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε σε συγγενείς του στην Κομοτηνή. Το 1943 εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, έγινε μέλος του ΚΚΕ από το 1944. Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη στην Κομοτηνή όπου στα κρατητήρια υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Συνελήφθη ως μαχητής του ΔΣΕ και φυλακίστηκε έως το 1964 στη Γιούρα, στην Κέρκυρα, στο Ιτζεδίν, στην Αίγινα. Καταδικάσθηκε τρις εις θάνατο. Μετά την αποφυλάκισή του και έως την δικτατορία το 1967 δούλεψε μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Συνελήφθη από τη δικτατορία το 1967 και έμεινε στη φυλακή και στην εξορία έως το 1971. Με τη νομιμοποίηση του Κόμματος διετέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης, καθώς επίσης και μέλος του Γρ. Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος ΚΑΛΑΜΗΣ έζησε και έφυγε αλύγιστος. Σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε το Κόμμα και τίμησε τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του. Δεν υπέκυψε στις δυσκολίες, στις διώξεις, στα βασανιστήρια και στις αντιξοότητες της ταξικής πάλης.

Η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Χρυσούλα, στα παιδιά του Αρετή και Βασίλη και στα αγαπημένα του εγγόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ