Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περί «διαφάνειας» και «κακοδιαχείρισης»

Αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην προέδρου και της νυν διοίκησης της ΕΡΤ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση λίστας με «μπόνους»

Στην ...ανταλλαγή ανακοινώσεων και επιστολών επιδόθηκαν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή την κίνηση της τελευταίας να δημοσιοποιήσει με ανάρτηση (!) σε πίνακα ανακοινώσεων της διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της κρατικής ραδιοτηλεόρασης λίστας με ονόματα στελεχών που αμείφθηκαν με μπόνους τη χρονική περίοδο 2006 - 2008.

Συγκεκριμένα, μετά την ανάρτηση των 170 ονομάτων στελεχών και υπαλλήλων της ΕΡΤ, καθώς και των ποσών που έχουν καταβληθεί σε καθέναν από αυτούς την περασμένη Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος και νυν διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «απαξίωση του έργου της ΕΡΤ», που «υποκρύπτει σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες», και η οποία έφτασε στη «χυδαιότερη μορφή της». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ποσά που ανάρτησε η διοίκηση της ΕΡΤ στελέχη έλαβαν πρόσθετη αμοιβή με τη μορφή μπόνους ύψους από 93.000 ευρώ έως και 14.000 ευρώ.

Ο Χρ. Παναγόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα μπόνους που καταβλήθηκαν είναι «καθόλα νόμιμα» και η ενέργεια της διοίκησης να δημοσιοποιηθούν «παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα» και «παραποιεί την αλήθεια και καλλιεργεί καθεστώς προγραφών». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι «η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων αμοιβών έχει ερευνηθεί και κριθεί το 2007 από την εισαγγελική αρχή - κατόπιν καταγγελιών και πάλι τότε - ως απολύτως νόμιμη διαδικασία», ενώ ορισμένα μπόνους «προβλέπονταν σε συμβάσεις στελεχών της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2002».

Ισχυρίζεται, δε, ότι την πενταετία που διετέλεσε πρόεδρος της ΕΡΤ τα εμπορικά έσοδα από 23 εκατομμύρια ευρώ, ανήλθαν σε 50 εκατομμύρια κατά έτος, ενώ «οι ισολογισμοί ήταν θετικοί ως προς τη λειτουργική τους χρήση, που σημαίνει ότι δε σωρεύτηκε εκ νέου ζημία για την εταιρεία».

Απαντώντας με τη σειρά της, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει ότι «οι διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου, ιδίως όταν αυτές χρηματοδοτούνται από τους Ελληνες πολίτες, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ, υποχρεούνται να λειτουργούν με διαφάνεια, λογοδοσία και με γνώμονα την εξασφάλιση και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος». Αναφέρει δε, ότι η ΕΡΤ «ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι η χορήγηση πρόσθετων αμοιβών είναι μη νόμιμη - μολονότι το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό».

Την ίδια στιγμή, διαψεύδει τα περί θετικών ισολογισμών που ανέφερε ο Χρ. Παναγόπουλος, λέγοντας ότι «στον ισολογισμό της ΕΡΤ για το έτος 2009 οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας υπερβαίνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, οι δε ζημίες μόνον το 2009 ανέρχονται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύουν την αδυναμία αλλά και την ανακολουθία των όσων αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος περί διαφάνειας, καλής διοίκησης και θετικών πρόσημων στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ