Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Στα 28 τα άτομα που νοσηλεύονται

Ενας 80χρονος με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης. Από τα 12 άτομα που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο τα 8 είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Ανάμεσά τους και ένα 12χρονο κορίτσι από την Πέλλα με άσηπτη μηνιγγίτιδα που ταυτοποιήθηκε ότι οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου. Στο νοσοκομείο Βέροιας πήραν εξιτήριο 5 από τους 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν με εγκεφαλίτιδα από τον ιό.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι ηλικιωμένων με βεβαρυμένο ιστορικό, ενώ εργαστηριακά έχουν επιβεβαιωθεί 47 κρούσματα της νόσου. Από αυτούς, 15 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, 28 νοσηλεύονταν ακόμη χτες, απ' τους οποίους οι εφτά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι παρατηρήθηκε αισθητή αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο - διαγνώστηκαν 13 κρούσματα - και ότι θα εντατικοποιηθούν οι κωνοποκτονίες, η επιτήρηση της νόσου ενώ, μεταξύ άλλων, θα γίνει αποκλεισμός από την αιμοδοσία για διάρκεια 28 ημερών, υποψήφιων αιμοδοτών που είτε διαμένουν είτε επεσκέφθησαν ακόμη και για μία ημέρα, τις περιοχές που σημειώθηκαν κρούσματα της λοίμωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ