Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Mάχη με τις φλόγες σε πολλά πύρινα μέτωπα

Φωτιές σε Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κυπαρισσία, Κύθηρα και Κορωπί

Η πυρκαγιά στην Καρυά της Λευκάδας προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο πευκοδάσος

Eurokinissi

Η πυρκαγιά στην Καρυά της Λευκάδας προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο πευκοδάσος
Mάχη με τις φλόγες εξακολουθoύσαν να δίνουν μέχρι χτες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κυπαρισσία, στη Μεσσήνη, στην Κεφαλονιά, στη Λευκάδα, ενώ η πυρκαγιά των Κυθήρων που έκαιγε από το περασμένο Σάββατο ήταν σε ύφεση.

Χτες, στις 2 παρά 20 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Νεοχώρι Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ήταν υπό μερικό έλεγχο. Λίγο αργότερα, στις 3.35 τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά και στις Βρύσες Κυπαρισσίας. Η φωτιά ήταν σε εξέλιξη. Σε εξέλιξη ήταν και η πυρκαγιά στην Ανδανία Μεσσηνίας. Ενας 33χρονος άνδρας βουλγαρικής υπηκοότητας πιάστηκε ως ύποπτος για προχτεσινή πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Ο άνδρας ανακρίθηκε από τις αρχές και φέρεται να έχει ομολογήσει την ενοχή του σε 16 εμπρησμούς. Χτες το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Κορωπί, στο ύψος του 27ου χλμ της οδού Βάρης - Κορωπίου, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Το απόγευμα η φωτιά ελέγχονταν μερικά.

Στην Κεφαλονιά, η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Σιμοτάτα και απείλησε τον εθνικό δρυμό του Αίνου ήταν σε μερικό έλεγχο χτες το απόγευμα. Σε εξέλιξη ήταν η προχτεσινή φωτιά στη Λευκάδα, η οποία ξεκίνησε από το νεκροταφείο Καρυάς και εξαπλώθηκε προς τον Αγ. Ηλία και την Εγκλουβή. Στο έργο πυρόσβεσης επιχείρησαν εφτά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 65 πυροσβέστες με 32 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 48 ατόμων. Υπό μερικό έλεγχο ήταν η φωτιά στη Λιθακιά Ζακύνθου. Για τη διερεύνηση των πυρκαγιών σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής διεξάγουν έρευνες.

Σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Στην ίδια περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες εμπρησμού. Η φωτιά ξεκίνησε την Τρίτη σε παρακείμενο σημείο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους. Η φωτιά στο Ζηλευτό δημιούργησε μέτωπο που ξεπέρασε το χιλιόμετρο. Οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ που υπάρχουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στα αεροσκάφη να κάνουν ρίψεις στο κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο με την αποχώρησή τους πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ολο το βράδυ επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων. Σε μερικό έλεγχο ήταν η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαμπάς Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, σε δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή, επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ