Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Παλαιά Φώκαια

Υπό έλεγχο είχαν τεθεί, αργά χτες το απόγευμα, όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα. Για σήμερα, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε Αθήνα, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Σάμο και Χίο.

Πιο σημαντική από τις χτεσινές φωτιές, ήταν αυτή που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μπαπαλιό Αιτωλοακαρνανίας. Οι φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους σε δασική έκταση και λόγω των δυνατών ανέμων εξαπλώθηκαν γρήγορα, χωρίς όμως να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές. Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσε ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, στις 6.40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Πλαίσιο Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι 10 πυροσβέστες με τα τρία οχήματα και τα δύο αεροσκάφη κατάφεραν να την ελέγξουν στις 7.30 πριν επεκταθεί στο βουνό Αϊ - Λιας.

Από την άλλη, δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ανατολική Αττική με μία ώρα διαφορά μεταξύ τους, τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, στις 3.45 στη θέση Τογάνι Κερατέας, εμφανίστηκαν φλόγες και το γεγονός πως οι άνεμοι ήταν έντασης 5 και πλέον μποφόρ ανάγκασε την πυροσβεστική να στείλει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ετσι, 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων αλλά και ένα ελικόπτερο κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας.

Στις 4.45, πυρκαγιά ξέσπασε - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - στο Θυμάρι, στην Ανάβυσσο. Για περίπου μισή ώρα, οι 40 πυροσβέστες, τα δύο αεροπλάνα και τα ισάριθμα ελικόπτερα έδιναν «μάχη» με τις φλόγες, καταφέρνοντας έτσι να μην κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, αλλά και να ελέγξουν το μέτωπο στις 5.25.

  • Προθεσμία για να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε από τον Ανακριτή Ζακύνθου ένας 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για δύο εμπρησμούς στις περιοχές Αργάσι και Παναγούλα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσάναμμα για το τζάκι, στουπί, βενζίνη και πέντε κουτιά σπίρτα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ