Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Προτάσεις αποπροσανατολισμού

Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και του Ταβουλάρη, οι θέσεις του προέδρου του ΕΚΠ

Την ίδια στιγμή που οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μια σειρά μαζικοί φορείς καλούν σε συστράτευση τους εργαζόμενους όλων των ναυπηγείων της χώρας για τη σωτηρία της ναυπηγικής βιομηχανίας και καταθέτουν καλά επεξεργασμένες προτάσεις για την ανάπτυξη των ναυπηγείων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Γιάννης Μίχας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, σπεύδοντας να βοηθήσει την κυβέρνηση. Ο συνδικαλιστής προβάλλει, όπως αποδεικνύεται από κείμενο προτάσεών του για τη ναυπηγική βιομηχανία, ως... λύση τις αξιώσεις των εφοπλιστών και του Ταβουλάρη, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου!

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ - και, όπως διαρρέεται, ξανά υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έδωσε τις προτάσεις του για την «Ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας». Ο Γ. Μίχας, αφού συγχαίρει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για «το ουσιαστικό της ενδιαφέρον - όπως αναφέρεται - για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας» (!) προτείνει ότι: «Πρέπει άμεσα να υπάρξει συνέχιση και επέκταση του προγράμματος χορήγησης από ελληνικές τράπεζες ευνοϊκών χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη» και να συνεχίσει η επιδότηση των ναυπηγείων. Να σημειωθεί ότι ήδη αυτή την περίοδο επιδοτείται το Ναυπηγείο Ελευσίνας, δηλαδή ο Ταβουλάρης.

Να σημειώσουμε ότι τις ίδιες προτάσεις κατέθεσε και η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ, ως απάντηση στις προτάσεις των σωματείων της Ζώνης, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί την 1η Νοέμβρη, σε σύσκεψη που είχε γίνει με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα σωματεία όλων των ναυπηγείων. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης επισήμανε στο «Ρ»: «Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, αντί να βοηθήσει για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων για να σωθεί η ναυπηγική βιομηχανία από τις διαλυτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχει καθίσει μπροστά από ένα "φαξ" και εκδίδει δελτία Τύπου. Επί τέσσερα χρόνια, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σιγοντάρει την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ