Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»
Διάφορα αναγνώσματα

Σε μια σειρά νέων εκδόσεων θα σταθεί η εκπομπή «Από τη σμίλη στο Γουτεμβέργιο», που θα μεταδοθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα FM». Η «Σύγχρονη Εποχή» ξαναεξέδωσε το αριστούργημα «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Α. Σ. Μακάρενκο σε δύο τόμους, μ' έναν πρόλογο από το βιβλίο του Μαξίμ Γκόρκι «Ταξιδεύοντας στη Σοβιετική Ενωση».

«Η περιπέτεια» του παλαίμαχου κομμουνιστή αρχιτέκτονα Φοίβου Τσέκερη (εκδ. «Εντός») είναι μια ιστορική διήγηση αποδίδοντας μέσα από τα προσωπικά βιώματα την οδύσσεια μιας μαρτυρικής και ηρωικής γενιάς.

Το «Ερως και Ψυχή» (εκδ. «Στεφανίδη») του Ρωμαίου φιλόσοφου και ρήτορα Απουληίου Λεύκιου (125-180) εμπνεύστηκε από τον ομώνυμο αρχαίο ελληνικό μύθο και αποδόθηκε στα ελληνικά από την Ζωή Βαλάση με θαυμάσιες εικόνες της Φωτεινής Στεφανίδη.

Το τέταρτο βιβλίο μας πάει στην ελληνική αρχαιότητα του 5ουαιώνα π.Χ. με τη «Δίκη του Αλκιβιάδη» του Ροβήρου Μανθούλη (εκδ. «Πύλη»).

Σύντομες αναφορές θα γίνουν στην εκπομπή και στα μυθιστορήματα «Οι θρύλοι της Αραβίας» της Δήμητρας Πέτρουλα (εκδ. «Σύγχρονη Εποχή») και «Μαιάμι και πάλι» του Κουβανού Λεονέλο Αβέγιο Μέσα (εκδ. «Σύγχρονη Εποχή»). Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Αννεκε Ιωαννάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ