Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου

Με τη συμμετοχή έξι θεατρικών ομάδων που επιλέχθηκαν από δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, και δύο εκτός συναγωνισμού, πραγματοποιείται (29/8 - 5/9) το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της ακριτικής πόλης να μετέχουν σε ένα ποικίλο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων, κάθε βράδυ στις 9.

Τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού φεστιβάλ είναι οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής και Σμάρω Στεφανίδου που θα παραβρεθούν και θα τιμηθούν από τους διοργανωτές για την πολύχρονη και πολυποίκιλη προσφορά τους. Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και την Κριτική Επιτροπή αποτελούν: Ακης Δήμου, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ντίνα Κώνστα, Ειρήνη Μουντράκη, Αγλαΐα Παππά, Σοφία Φιλιππίδου. Παρουσιαστής ο Αλέξης Κωστάλας.

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής: 29/8: Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος» με το έργο του Eric Idle «Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα» σε μετάφραση-διασκευή Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα. Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή. 30/8: Καλλιτεχνικό σωματείο «Οι αθεράπευτοι» Ιωαννίνων, με το έργο «Ο άνθρωπος, το κτήνος και η Αρετή» του Λουίτζι Πιραντέλο, σε ελεύθερη απόδοση Δημήτρη Παππά. 31/8: Εδεσσαϊκό Θέατρο, «Ο Προεστός του χωριού» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη. 1/9: Θεατρική ομάδα «Εξ αμάξης» Θεσσαλονίκης με τη «Φαύστα» του Μποστ. 2/9: Θεατρική ομάδα Σάμου: «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη. 3/9: Θεατρικό εργαστήρι δήμου Ρέντη «ΡΕΝΔΙΑ ΛΕΞΙΣ» με το «Το Διπλανό Κρεβάτι» του Μανόλη Κορρέ. 4/9: Θεατρική ομάδα δήμου Πυλαίας, «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Ευγένιου Λαμπίς σε μετάφραση Μαριάννας Κάλμπαρη. Η αυλαία πέφτει με τη θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από τη Θεατρική Ομάδα «Τα Δίδυμα Τείχη» Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος», με το έργο «...του Νεκρού Αδερφού», σύγχρονη δραματοποίηση του δημοτικού τραγουδιού. Τιμητικό Αφιέρωμα στην ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και απονομή των Βραβείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ