Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα μποφόρ αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών

Φωτιές χτες σε Θεολόγο, χωματερή Ανω Λιοσίων, Ηλιούπολη

Σε ύφεση ήταν αργά το βράδυ όλες οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι φλόγες είχαν σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους και εξαπλώθηκαν γρήγορα. Ομως, τόσο η εξασθένησή τους λίγο πριν τη δύση του ηλίου αλλά και η άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών (παρά τις σημαντικές ελλείψεις στο Σώμα που φαίνονται ιδιαίτερα στην επαρχία) άρκεσαν για να περιορίσουν τις πυρκαγιές και η προσπάθεια να κατευθυνθεί στο να τεθούν υπό έλεγχο οι τελευταίες εστίες.

Για σήμερα είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε περιοχές των Νομών Αττικής, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Η πιο σημαντική από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες ήταν αυτή του Θεολόγου στη Φθιώτιδα, που ξέσπασε στις 2.35 το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Οι 22 πυροσβέστες με τα 11 οχήματα αλλά και τα δύο αεροσκάφη κατάφεραν να την περιορίσουν σε πολλές μικρές εστίες.

Στις 7.10 το απόγευμα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Αστυνομικά της Ηλιούπολης στους πρόποδες του Υμηττού. Οι φλόγες έκαιγαν χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, χωρίς όμως να κινδυνέψουν σπίτια της περιοχής. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο αεροπλάνα και ισάριθμα ελικόπτερα. Γύρω στις 8.15 χτες το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σε ύφεση ήταν επίσης οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ζάρκο Τρικάλων αλλά και στα Χαρβιάτα Κεφαλονιάς, κοντά μεν σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλήσει σπίτια.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω των συνεχών υψηλών θερμοκρασιών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Συγκεκριμένα, στις 4.20 μ.μ. φλόγες άρχισαν να καίνε σκουπίδια αλλά και άλλα εύφλεκτα υλικά στη χωματερή και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Πάντως, εξαιτίας της φύσης των υλικών που καίγονταν, η ατμόσφαιρα στις γύρω περιοχές ήταν αποπνικτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ