Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρωτιά στις ταξικές δυνάμεις

Πρώτη δύναμη με ποσοστό 74,40% αναδείχτηκε η «Ταξική Ενότητα Οικοδόμων» (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ) στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ο συνδυασμός, παρά τις έντονες πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν από βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και άλλους τοπικούς παράγοντες του νομού σε οικοδόμους, κατάφερε και ανέδειξε και πάλι τις ταξικές δυνάμεις του Συνδικάτου σε πρώτη δύναμη. Χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν και η μείωση των ψηφισάντων (1.049 από 1.233) λόγω αποχώρησης από το νομό πολλών οικοδόμων μελών του Συνδικάτου.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές για το ΔΣ η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 750 ψήφους (74,40%) και 10 έδρες. Η ΔΑΚΕ Οικοδόμων έλαβε 137 ψήφους (13,59%) και δύο έδρες και η «Αγωνιστική Ενότητα Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ) 121 ψήφους (12%) και μία έδρα.

Για αντιπροσώπους στο ΕΚ Κοζάνης και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, η «Ταξική Ενότητα» εξέλεξε 15 και 8 αντιπροσώπους αντίστοιχα. Η ΔΑΚΕ Οικοδόμων τρεις και έναν αντίστοιχα όπως και «Αγωνιστική Ενότητα Οικοδόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ