Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Εν αναμονή εξελίξεων

Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκονται στην ΕΡΤ τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Από τη μία πλευρά, αναμένεται τις επόμενες μέρες η προκήρυξη διαγωνισμού από το υπουργείο Εσωτερικών για την σύναψη νέων συμβάσεων για την κάλυψη των 800 θέσεων εργασίας και, από την άλλη, θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτέμβρη ο διαγωνισμός με την κατάθεση αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη θέση του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΡΤ, μετά την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνων συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου. Να σημειωθεί ότι με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού θα διαχωριστεί η θέση του προέδρου με αυτή του διευθύνοντα συμβούλου.

Την ίδια στιγμή, το επόμενο διάστημα αναμένεται και δεύτερο πόρισμα από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ.

Για «με πολιτική ευθύνη καθυστέρηση», που υπάρχει για την προκήρυξη των συμβάσεων εργασίας που είναι απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ. Και αυτό όπως εξηγεί - για να καλυφθούν οι ανάγκες οι εργαζόμενοι έχουν θυσιάσει ρεπό, άδειες και το μικρό διάλειμμα εργασίας που δικαιούνται, αλλά αυτή η παραχώρηση έχει ημερομηνία λήξης. Ζητά μάλιστα από τη διοίκηση της ΕΡΤ «ν' αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζομένων, ν' ανταποκριθεί στα χρόνια αιτήματά μας», ενώ διερωτάται «πότε επιτέλους θα κοπούν τα παχυλά επιδόματα υπηρεσιακών συμβούλων!!!!, που αμείβονται μέχρι και σήμερα χωρίς να παράγουν έργο, όπως και την εποχή του καθεστώτος Παναγόπουλου - και ν' αντιμετωπιστεί η άνιση μεταχείριση των εκ του Π.Δ. 164 προερχομένων συναδέλφων και η συνεχής συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, που από το 2008 είναι χωρίς καμία αύξηση, ενώ μειώνονται συνεχώς οι αμοιβές και τα δικαιώματά τους».

Παράλληλα, αναφέρεται η ανακοίνωση και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που καθημερινά απειλούνται με απολύσεις, και μάλιστα με τη χρήση της «νέας» νομοθεσίας για μειωμένες αποζημιώσεις, υποχρεώνονται σε εκ περιτροπής άδεια άνευ αποδοχών (Αλεξανδρούπολη), σε περικοπές μισθών (Σέρρες), σε πληρωμή τετράωρου αλλά δουλειά 12ωρου (Δράμα), σε επίσχεση εργασίας (Ξένιος), σε παράνομη συρρίκνωση βαρδιών και τη μετατροπή συνεργείων σε άτομο-ορχήστρα (Σκάι και STAR), σε αιφνιδιαστικές και παράνομες απολύσεις 15 συναδέλφων μας (STAR Θεσσαλονίκης), σε τρομοκράτηση των εργαζομένων σε καθημερινή βάση αν και είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Δημοτικός σταθμός Κανάλι 1 Πειραιά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ