Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στέφανος Παπαγεωργάκης
Στέφανος Παπαγεωργάκης
Φωτ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και της αντιδικτατορικής πάλης, η συντρόφισσά του Γιαννούλα Παπαγεωργάκη προσφέρει στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

* * *

Φωτ.

Ο δικηγόρος Κώστας Γεωργάτος προσφέρει 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη των γονιών του, των αδελφών του ΣΠΥΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ και ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Κεφαλονιάς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

* * *

ΦΩΤ.

Από το τετράστιχο του Μπίλυ Παπαδιαμαντόπουλου για τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ: «Καν σε αγκάλιασε ο θάνατος/ σύντροφε ακριβο-Γιάννη μας/ μύριες φορές αθάνατος/ και η δόξα σου στεφάνι μας».

Στη μνήμη του Γιάννη Χαρατσίδη προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ. 3

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936 ως το τέλος της ζωής του, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του, καθώς και τη μνήμη της αδελφής και θείας μας ΤΟΥΛΑΣ ΚΟΦΤΕΡΟΥ, που συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατό της στις 15 Νοέμβρη, της αδελφής και θείας μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΥΝΤΟΥ, το γένος Αδαλή, η οποία πέθανε στις 17 Απρίλη 1998 και στη μνήμη των ΓΙΩΡΓΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΑΔΑΛΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΝΤΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Ανω Ιλισίων 30.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στην Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολ. Προσφύγων.

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Η σύζυγος Σοφία Αδαλή

Τα παιδιά Τάκης και Βικτώρια

Τα εγγόνια Σοφία, Μαργαρίτα, Χρήστος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 17 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του λατρευτού μας ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ηταν πρόεδρος του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και μέλος του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κοκκινιάς και 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* **

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΛΟΥΚΑ ΓΟΥΛΑΤΗ, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, το γένος Γούλατη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ο αδελφός τους Νίκος Γούλατης προσφέρει 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

ΦΩΤ.

Η ΑΝΘΗ ΔΟΥΛΑΒΕΡΗ, το γένος Τζαβέλη, που πέθανε στις 10 Ιούνη 2000, γεννήθηκε στο Μεγάλο Χωριό Καρπενησίου, το 1905. Αντάρτισσα του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, το 1948, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε σε μάχη και πιάστηκε αιχμάλωτη. Καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια, αργότερα η ποινή της μετριάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη το 1960. Το 1964 πήγε στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε το 1976.

Ζούσε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη της, η κόρη της Ελένη Γιαννακού προσφέρει στην ΚΟΒ Ανάληψης 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥΛΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΩΣ ΚΡΟΥΣΤΗ, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑΜΑΝΗ,ΧΡΗΣΤΟΥ και ΘΕΑΝΩΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, προσφέρουμε 45.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του κόμματός μας και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», το καθημερινό μας σύντροφο.

Φωτεινή Φράγγου
Φωτεινή Φράγγου
Παναγιώτης και Λουκία Πουλή

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΚΟΥΔΗ, οι Μάχη Σωτηρίου, Ευανθία Γκούσα και Αθηνά Καμπούρογλου πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 17 Δεκέμβρη, κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ. Πέρασαν επίσης 40 μέρες από το θάνατο της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗ.

Στη μνήμη τους, ο Γιάννης Κορρές και οι φίλοι τους Γιάννης και Βάσω προσφέρουν 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πριν από 30 χρόνια, πέθανε στην Τσεχοσλοβακία ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΣΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, από τον Ξηροπόταμο Δράμας.

Στη μνήμη του, συγχωριανοί του, οπαδοί του ΚΚΕ, προσφέρουν στη ΝΕ Δράμας 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.2

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1928 στο Κουμπάν της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Στα 17 χρόνια του εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.


Στις 9 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του κουμπάρου μου ΦΙΚΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΙΔΗ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Ελευθερία Λεονταρίδου από την Καλαμαριά

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΛΙΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στη μνήμη του 8.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Σούλα

Ο εγγονός του Νίκος

* * *

Φωτ.(στο σύστημα)

Στις 12 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΥΛΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΣΟΜΕΤΖΙΔΟΥ γεννήθηκε στο χωριό Κιζιλί Σερρών. Μικρή εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο Γυμνάσιο και δούλευε ως εργάτρια. Ηταν μέλος της ΚΟΒ «Καρατάσου» Πολίχνης, όπου ζούσε, και δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών.

Στη μνήμη της πρόσφεραν στην ΚΟΒ «Καρατάσου»: Η μητέρα της Παρθένα Τσομετζίδου 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο και οι φίλοι της Μπάμπης και Ελένη Ναλμπαντίδη 5.000 δρχ.

* **

Στη μνήμη των αγωνιστών, από την επαρχία Ελασσόνας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας και τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, ως αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας, 50.000 δρχ. και εύχομαι επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Λύσανδρος Ταμουρίδης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΑΝΩΛΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ και του θείου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, από το χωριό Καλή Βρύση Δράμας και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο Χρήστος Σαββατιανός, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του 30ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ, από το 1947 μαχητής του ΔΣΕ. Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Ο Μανώλης Σαββατιανός εξορίστηκε, μετά την Απελευθέρωση και από το Φλεβάρη του 1948 ήταν μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας και επέστρεψε στην πατρίδα το 1979.

Χρυσάνθη και Ναούμ Μπισδρεμής

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΤΟΛΑΣ (Ζέρβας), τον οποίον χάσαμε στις 25 Μάη 1983, γεννήθηκε το 1917 στο Μαυρέλι Καλαμπάκας, από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Το ίδιο διάστημα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, από το φθινόπωρο του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας 16 χρόνια στην Τασκένδη. Επέστρεψε στην πατρίδα το 1966 για να συνεχίσει τον αγώνα του ως μέλος της ΕΔΑ. Με τη μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Γεωργία και η κόρη του Ειρήνη, που ζουν στο Lippstadt Γερμανίας, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στη μνήμη της αγαπημένης μας και αξέχαστης αγωνίστριας ΦΩΤΕΙΝΗΣΦΡΑΓΚΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, η οποία έφυγε από κοντά μας πριν από 50 μέρες, προσφέρουμε 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ο γιος της Σίμος

Οι αδελφές της Ξένη και Ερμιόνη

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των ηρωικών νεκρών μαχητών του ΔΣΕ, αυτών που εκτελέστηκαν με αποφάσεις έκτακτων Στρατοδικείων. Καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ, των αδελφών μου ΒΑΓΓΕΛΗ, ΤΑΣΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και της νύφης μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, προσφέρω, μέσω της ΝΕ Τρικάλων, 100.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Αθανάσιος Μπαμπατσιάς

* * *

Φωτ2

Στις 10 Δεκέμβρη έκλεισαν 3 χρόνια, από τότε που λείπει από κοντά μας ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Πριν από ένα χρόνο, έφυγε από τη ζωή και η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα ΓΕΩΡΓΙΑ.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Παναγιώτης και Ελένη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Αιγείρας, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

** *

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ και των αδερφών μου ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΡΘΕΝΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Αγ. Αλέξη» Πάτρας.

Σίτσα Κοκτσίδου - Χαραλαμπίδου

* * *

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΙΣΜΗΝΗΣ, προσφέρω 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Προσφέρω άλλες 10.000 δρχ. για το Συνέδριο, στη μνήμη του αδερφού μου ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΜΑΤΗ (Δημαρά) και των ΛΑΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ δασκάλου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΑΛΛΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΙΑ, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών του 20/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας.

Παναγιώτης Σταμάτης (Δημαράς)

** *

Σήμερα, 17 Δεκέμβρη, γίνεται στην Αμφίκλεια Δωρίδας το χρονιάτικο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη της, ο σύντροφος της ζωής της Γιώργος Παπαγεωργίου προσφέρει 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και οι αδελφές της Πόπη Μέρμηγκα και Ευσταθία προσφέρουν άλλες 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στο ΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ! Νίκο μου, αυτές τις μέρες ήταν η γιορτή σου. Τα χρόνια πολλά τα απευθύνω στο κόμμα σου και στους συντρόφους σου, που σε έχουν μαζί τους σε όλους τους αγώνες. Κι εγώ δεν αισθάνομαι ότι χάθηκες. Ζεις μαζί μου.

Στη μνήμη σου, προσφέρω 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, που κι εσύ θα το 'θελες.

Η γυναίκα σου Καίτη

* * *

Οι γονείς μας ΑΛΕΚΟΣ και ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΟΥΛΙΔΗ, οι οποίοι έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, άφησαν μεγάλο κενό στην οικογένειά μας, γιατί μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στα εγγόνια τους και να τα διαπαιδαγωγήσουν με τα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, για τα οποία και οι ίδιοι αγωνίστηκαν.

Θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας και παράδειγμα στην καθημερινή μας δραστηριότητα.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χρήστος, Ντίνα

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 11 Δεκέμβρη 1999, που έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσα της ζωής μας ΣΤΕΛΛΑ ΚΡΙΚΑ, αγωνίστρια για μια καλύτερη ζωή.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγος Ανδρέας Κρίκας

Οι κόρες της Αγγέλα, Αννα

Τα εγγόνια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ