Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Αττικής, Πειραιά και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων, στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, παρέδωσαν στο υπουργείο Παιδείας το παρακάτω υπόμνημα:

«Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας διεξάγεται εν μέσω εξέλιξης της οικονομικής κρίσης και χτυπάει την πόρτα της λαϊκής οικογένειας, κάνοντας ακόμα χειρότερους τους όρους της ζωής της.

Στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές πλουτοκρατίας, ΕΕ, τις κατευθύνσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και του Μνημονίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση των διορισμών κατά 50% (2.700), τη στιγμή που οι "πρόωρες" συνταξιοδοτήσεις είναι περίπου 12.000 και τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία, λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να ανταποκριθούν στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Ετσι, τα κενά στα σχολεία διαμορφώνονται σε πάνω από 20.000 και οι χαμένες διδακτικές ώρες θα είναι κάτι εκατομμύρια! Είναι φανερό ότι η κατάσταση που θα επικρατήσει στα σχολεία είναι ευθύνη και καθαρή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Απαιτούμε:

  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών. Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα, με δημόσιο δίκτυο μεταφοράς η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών στα ειδικά σχολεία.
  • Να ανοίξουν κανονικά τα ειδικά σχολεία (13 Σεπτέμβρη), πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ