Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προωθεί απεργοσπαστική τροπολογία

Το ενδιαφέρον για τους τουρίστες που επικαλείται είναι υποκριτικό, αφού η πολιτική της χτυπά το δικαίωμα στη λαϊκή αναψυχή

Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας επιδιώκουν τη συκοφάντηση και υπονόμευση των απεργιακών αγώνων με κάθε τρόπο (φωτ. ναυτεργάτες περιφρουρούν την απεργία στα ROPAX I και II, πρόσφατα, στην Κόρινθο)
Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας επιδιώκουν τη συκοφάντηση και υπονόμευση των απεργιακών αγώνων με κάθε τρόπο (φωτ. ναυτεργάτες περιφρουρούν την απεργία στα ROPAX I και II, πρόσφατα, στην Κόρινθο)
Το απόφθεγμα που θέλει τον «διάβολο να κρύβεται στις λεπτομέρειες» επιβεβαίωσε χθες η κυβέρνηση, η οποία φρόντισε να ενσωματώσει σε άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, μία ακόμη ρύθμιση υπονόμευσης του δικαιώματος της απεργίας, ενισχύοντας νομοθετικά τον χαρακτηρισμό της ως επιζήμια για το κράτος ενέργεια. Τη μεθόδευση κατήγγειλε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή αρκεί για να καταψηφίσει το ΚΚΕ συνολικά το νομοσχέδιο.

Ο Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε επικίνδυνο το άρθρο 23 του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος αλλοδαποί τουρίστες που θα παραμείνουν στην χώρα περισσότερο από όσο σκόπευαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ... απεργιακών κινητοποιήσεων. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε με τη ρύθμιση «ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι» και «διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των εργατικών αγώνων» γιατί με το συγκεκριμένο άρθρο θα ασκηθούν «πολύμορφες πιέσεις και δικαστικές». Σημείωσε πως «εγκαινιάζει καινούρια πρακτική που μπορεί να επεκταθεί στα νοσοκομεία, στην ενέργεια, παντού». Μάλιστα αναφερόμενος στην πολιτική δικαιολογία της ρύθμισης που είναι το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τους τουρίστες, ο Γιάννης Γκιόκας σχολίασε πως «το ενδιαφέρον σας για τα δικαιώματα των τουριστών είναι υποκριτικό» μιλώντας για «αποτυχία του μοντέλου ανάπτυξης στο μοντέλο του τουρισμού» αφού «μια οικονομία στηρίζει την ανάπτυξή της στον τουρισμό με εξωτερικές αγορές» την στιγμή που είχαμε «"κανόνια" στα τουριστικά γραφεία». Θύμισε παράλληλα ότι «το 50% των εργαζομένων δεν έκαναν μία ημέρα διακοπές» ενώ «ένα νησί 1 ώρα από την Αθήνα, η Αίγινα, έμεινε χωρίς ρεύμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου».

Ο Γιάννης Γκιόκας αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τονίζοντας πως βρίσκονται «οι εργαζόμενοι σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια» και με την ρύθμιση που προωθείται «απλά παρατείνετε την ομηρία των ανθρώπων, πρώτα και κύρια στους αποσπασμένους στην ΓΓ Αθλητισμού» προσθέτοντας ότι «έχει καταντήσει κοροϊδία αυτό το θέμα». Ουσιαστικά, είπε, «επαναλαμβάνεται η ρύθμιση του προηγούμενου νομοσχεδίου για παράταση των συμβάσεων εργασίας» και αυτό παρότι «αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η χρησιμότητα αυτών των ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ