Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Τριπλή επιτυχία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε χτες η προσπάθεια των τριών ελληνικών ομάδων για πρόκριση στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

«Χρυσό» γκολ

Το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 103' της παράτασης ήταν αυτό που χάρισε τη χρυσή ισοπαλία στον ΠΑΟΚ 1 - 1 στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε, κάτι που με βάση τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι (1 - 0) του έδωσε την πρόκριση στους ομίλους. Προηγουμένως η τουρκική ομάδα, παίζοντας καλύτερα στο β` μέρος (όπου ο Δικέφαλος αντιμετώπισε αρκετά αμυντικά προβλήματα), είχε καταφέρει να ισοσκελίσει την ήττα της στη Θεσσαλονίκη χάρη στο γκολ του Εμρέ στο 56'.

Αγχωτική πρόκριση

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης μετά το ισόπαλο 1 - 1 στο Καραϊσκάκη και χάρη στη νίκη της με 1 - 0 στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκε δυνατά στον αγώνα, άνοιξε το σκορ με τον Ντιοπ (23') και μετά... κάθισε ιδιαίτερα στην επανάληψη (στερήθηκε φαντασίας, ρυθμού και αυτοσυγκέντρωσης). Αποτέλεσμα ήταν οι ακίνδυνοι Σκοτσέζοι να μετατρέψουν το τελευταίο 20λεπτο σε θρίλερ αφού ισοφάρισαν με τον Ντέιλι (78') ενώ έχασαν και σημαντική ευκαιρία με τον Σουόνσον (82').

Ορθιος στην Αυστρία

Πανάξια πρόκριση στους ομίλους πήρε μέσα στην Αυστρία ο Αρης του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1 - 1 με την Αούστρια Βιέννης. Σκόρερ για την ελληνική ομάδα και πάλι ο Κάρλος Ρουίς, όπως και στο νικητήριο 1 - 0 του «Κλεάνθης Βικελίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ