Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα κινητοποίηση στην «Αγία Μαρίνα»

Απλήρωτοι απ' τον Απρίλη είναι 400 εργαζόμενοι

Παρέμβαση διαμαρτυρίας την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι στην κλινική «Αγία Μαρίνα» στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, συνεχίζοντας τη δράση του απέναντι στην αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο όμιλος ιδιωτικών κλινικών «Στασινόπουλου».

Ο όμιλος «Στασινόπουλου», τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και παράλληλα προσπαθεί με την τρομοκρατία των απολύσεων να χτυπήσει τη σωματειακή επιτροπή που στήθηκε, ώστε να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει τις αυθαιρεσίες του.

Οι περίπου 400 εργαζόμενοι που απασχολεί στις κλινικές στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλη. Παράλληλα η επιχείρηση τούς οφείλει επιδόματα αδείας προηγούμενων ετών, αναδρομικά αυξήσεων τουλάχιστον για τα 2 τελευταία χρόνια και το δώρο του Πάσχα για το 2010.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, «ο εμπαιγμός της επιχείρησης περί μη αποπληρωμής των οφειλών από πλευράς των ασφαλιστικών ταμείων έδωσε ανοιχτά πια τη θέση του στην εργοδοτική τρομοκρατία των απολύσεων». Ετσι η επιχείρηση δεν ανανέωσε τη σύμβαση μιας εργαζόμενης και προχώρησε στην απόλυση ακόμα δύο εργαζομένων, που και οι τρεις τους ήταν μέλη της σωματειακής επιτροπής του ομίλου. «Αυτή η πρακτική δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιχείρηση δεν προτίθεται να αποδώσει στους περίπου 400 εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους και προχώρησε σε μια "επιχείρηση - σκούπα", θέλοντας να επιβάλει τη σιωπή νεκροταφείου, διαλύοντας το συλλογικό φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων των κλινικών του ομίλου», σημειώνει ο Σύλλογος και ξεκαθαρίζει ότι η επιχείρηση τρομοκρατίας θα πάρει απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ