Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΤΆΣΗ, ο αδελφός του Σεραφείμ Καλλιαντάσης προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 9.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Πάνε 51 χρόνια από τότε που το ντόπιο φασιστικό βόλι έκοψε το νήμα της ζωής του αγαπημένου μου και ατρόμητου παλικαριού ΝΙΚΟΥ ΛΥΤΡΑ, ανταρτοEΠΟΝίτη στην Kατοχή και μαχητή του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή. Για την αυτοθυσία και την παλικαριά του, του είχαν απονεμηθεί πολλές διακρίσεις και έπαινοι.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του, προσφέρω 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου».

Η αδελφή του Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΑΚΗ προσφέρω ως τρίτη δόση 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Γιάννης Μαυρής

Συνταξιούχος πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

* * *

Φωτ.

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ, δάσκαλος, από το χωριό Κωνόπινα Αιτωλοακαρνανίας, ήταν έφεδρος αξιωματικός στο αλβανικό μέτωπο και τραυματίας. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ και οργάνωσε την επαρχία Βάλτου. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στη συνέχεια, τραυματίστηκε και πάλι. Πέρασε στο ΕΛΑΝ και ενώ επέστρεφε από αποστολή στην Κεφαλονιά και κατευθυνόταν στον Αγιο Δημήτριο, ναυάγησε στο Λεσίνι του Αστακού.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ ήταν φοιτητής της Ιατρικής.

Δολοφονήθηκαν και οι δύο από τρομοκράτες στις 10 Ιούνη 1945 στο χωριό Παπαδιά Ξηρόμερου.

Στη μνήμη τους, ο Δημήτριος Σκούρτας προσφέρει 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κόνιτσα, των ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (καπετάν Μαύρου) και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΤΤΗ από το Μεγάλο Περιστέρι, ο οποίος πιάστηκε αιχμάλωτος στου ΦΙΞ και εκτελέστηκε στην Μπάφρα, ο Νίκος Κουτσουρούμπας από το Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων προσφέρει 3.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 2.000 δρχ. στη ΝΕ Ιωαννίνων.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ, των αδελφών μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΓΙΩΤΑΣ, καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ, προσφέρω 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΩΣΗ, παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, 10.000 δρχ.

Σοφία Γιώση

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗ, προσφέρουμε στη μνήμη της και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου.

Τα παιδιά: Μαρία, Χρίστος και Μερούλα Θωμαΐδη

Τα εγγόνια: Νικολάκης και Μίκης

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή, 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα», 20.000 δρχ.

Η σύζυγος, η κόρη, ο γιος και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών συγχωριανών μου από τη Σκάλα Μεσσηνίας, που έπεσαν στη διάρκεια της Κατοχής και ως μαχητές του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, παλεύοντας για τη λευτεριά της πατρίδας, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την ειρήνη και το σοσιαλισμό, καθώς και στη μνήμη των παρακάτω συγχωριανών μου που δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΕΛΕΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥ, ΠΑΝΑΓ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ και ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΟΥΝΙΑ, προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χρήστος Καρύδης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η αδερφή του Μαρία Λάμπρου προσφέρει 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Θαν. Γαβριηλίδη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ