Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν πέρασε η προσπάθεια τρομοκρατίας

Την είσοδο στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και του ΠΑΜΕ απαγόρευσε χτες, η εργοδοσία στην κλινική Αγία Μαρίνα του Ομίλου Στασινόπουλου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική πύλη της ιδιωτικής κλινικής είχε πάρει θέση μεγάλη αστυνομική δύναμη για να «υποδεχτεί» την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν την είσοδο ακόμα και στην βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, που συμμετείχε στην παρέμβαση του συνδικάτου, διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστά η εταιρεία. Μάλιστα, η εταιρεία προσπάθησε να φυγαδεύσει με πούλμαν το προσωπικό της πρωινής βάρδιας, για να μην ακούσουν οι εργαζόμενοι το σωματείο. Τελικά, και παρ' όλες τις προσπάθειες από «τσιράκια» της εργοδοσίας να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να εισέλθουν στο χώρο της κλινικής, η ανακοίνωση του συλλόγου μοιράστηκε στους εργαζόμενους.

Με αυτήν την παράσταση διαμαρτυρίας του, ο σύλλογος προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος, κατήγγειλε τον επιχειρηματία Στασινόπουλο, ο οποίος με το επιχείρημα της μη αποπληρωμής της συμμετοχής των Ασφαλιστικών Ταμείων στα νοσήλια των ασθενών, κρατάει τους εργαζόμενους εδώ και μήνες απλήρωτους. Μάλιστα, αγνοεί τις επανειλημμένες συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας - μετά από καταγγελίες του σωματείου και εργαζομένων - και μεταθέτει τη μισθοδοσία επ' αόριστον. Επίσης, όπως καταγγέλλει το συνδικάτο, η εταιρεία κηρύσσει τον πόλεμο σε όποιον εργαζόμενο διεκδικεί την πληρωμή για εργασία που έχει προσφέρει, στέλνει απειλητικά εξώδικα στους έξι συνάδελφους τους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και δε διστάζει να απολύσει δύο ακόμα εργαζόμενους, μέλη της σωματειακής επιτροπής του Ομίλου.

Μάλιστα, η μία από τις δύο αυτές εργαζόμενες είχε προχωρήσει, προ της εξώδικης απόλυσής της, σε επίσχεση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του, να οργανωθούν σε ταξική κατεύθυνση, για να δώσουν απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ