Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ενα κεφάτο πειραιώτικο γλέντι

Πάνω, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ Γιώργος Αντύπας στο σύντομο χαιρετισμό του
Πάνω, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ Γιώργος Αντύπας στο σύντομο χαιρετισμό του
Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό, από τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, για τη διάσωση και συνέχιση των υψηλών ιδανικών της Εθνικής μας Αντίστασης, είναι πια γνωστή. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι παρακαταθήκες των ηρωικών αγωνιστών δεν πρέπει με το χρόνο να σβήσουν.

Για το λόγο λοιπόν αυτό, ο Σύλλογος των Απογόνων επιβάλλεται να στηριχτεί και μαζικοποιηθεί, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο τίμιο και ευγενικό του έργο.

Η μέχρι σήμερα παρουσία του, σ' όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στα σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης, στις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΠΕΑΕΑ και οι άλλες ΕΑΜογενείς οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της, καθώς και τις άλλες μαζικές κοινωνικές συγκεντρώσεις, είναι πολύ πλούσια. Χρειάζεται όμως πολλή δουλιά ακόμη για να γίνει μια οργάνωση δυνατή, με παραρτήματα σ' όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατα, στις 10 του Δεκέμβρη, ο Σύλλογος πραγματοποίησε με τη συνεργασία της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου και του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ συνεστίαση μελών και φίλων του, σε ταβέρνα του Πειραιά με μεγάλη επιτυχία.

Ο κόσμος που πήρε μέρος στο γλέντι του Συλλόγου ήταν πολύς. Ηρθαν φίλοι - μέλη των Παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ Νίκαιας, Δραπετσώνας και φυσικά Κερατσινίου. Παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Σ. Χάκας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.


Στην αναγκαιότητα να μαζικοποιηθεί πανελλαδικά ο Σύλλογος αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κερατσινίου Γιώργος Αντύπας, τονίζοντας ότι και σήμερα οι αγώνες δίνονται στους τόπους δουλιάς. Κάλεσε ακόμη την παλιά φρουρά των αγωνιστών να είναι έτοιμη για νέους αγώνες.

«Τότε στην κατοχή - ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Γεωργόπουλος - ο μεγάλος Δάσκαλος και Παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός στο έργο του "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ" μας δίδαξε πολλά. Σήμερα και μεις συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο, προσπαθώντας να διαφωτίσουμε και να μεταδώσουμε στη νέα γενιά τα οράματα και τα ιδανικά των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης».

Οταν τελείωσαν οι χαιρετισμοί των διοργανωτών Προέδρων, τη θέση τους πήρε η μουσική, που με επιτυχία απέδωσε η συμπαθητική κομπανία της ταβέρνας και τα αντάρτικα τραγούδια που τραγουδήθηκαν από όλους όσοι πήραν μέρος στην όμορφη και πολύ ζεστή αυτή βραδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ