Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερασιτεχνικά θεατρικά βραβεία

Ολοκληρώθηκε (5/9) το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με την απονομή των βραβείων στις διαγωνιζόμενες θεατρικές ομάδες που έφτασαν στην ακριτική πόλη από όλη την Ελλάδα (Ιωάννινα, Εδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σάμος, Ρέντης, Πυλαία). Πριν την απονομή των βραβείων παρουσιάστηκε - εκτός διαγωνισμού - η παράσταση «Του Νεκρού Αδερφού» από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου «Τα Δίδυμα Τείχη» Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας «Διόνυσος» (αυτό διοργανώνει το φεστιβάλ). Η φετινή διοργάνωση αφιερώθηκε στους ηθοποιούς Σμάρω Στεφανίδου και Γιάννη Βογιατζή.

Τα φετινά βραβεία είναι τα εξής: Θεατρική Ομάδα Σάμου με το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, πήρε: 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης (από την κριτική επιτροπή), 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης από την επιτροπή κοινού και τα βραβεία σκηνοθεσίας, μουσικής επιμέλειας, Α΄ ανδρικού ρόλου.

Θεατρική ομάδα «Εξ Αμάξης» (Θεσσαλονίκη) για τη «Φαύστα» του Μποστ: 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κοστουμιών και Α΄ γυναικείου ρόλου.

Δήμου Ρέντη «Ρενδία Λέξις»: 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης (κριτικής επιτροπής) για «Το διπλανό κρεβάτι» του Μανόλη Κορρέ, βραβείο σκηνογραφίας, 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης (επιτροπή κοινού) και έπαινο ερμηνείας.

Θεατρική ομάδα Δήμου Πυλαίας: 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης (κοινού), για το «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Ε. Λαμπίς και πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο με τον «Προεστό του χωριού» του Σπ. Περεσιάδη: Β΄ γυναικείου ρόλου. Το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Οι αθεράπευτοι»: Β΄ αντρικού ρόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ