Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Κιτρινόμαυρο» χαμόγελο

Μπορεί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι εγκλωβισμένοι στα δικά τους ξεχωριστά προβλήματα, όμως τουλάχιστον η πρώτη για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα χαμογέλασε. Βλέπετε, η ΑΕΚ αν και δυσκολεύτηκε κάπως, έβαλε τέλος σε μια δύσκολη βδομάδα με τρεις ήττες, επικρατώντας τελικά της Αγιας Πετρούπολης (πρώην Λένινγκραντ), ενώ ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μην μπορεί να απεγκλωβιστεί από τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο γλίτωσε τα χειρότερα η ΑΕΚ και τελικά επικράτησε των Ρώσων με 84-73. Μέχρι το 30' η Ενωση θυμήθηκε τον κακό της εαυτό των τελευταίων ημερών και βρέθηκε να χάνει από τους φιλοξενούμενους και με 46-56. Από κει και πέρα όμως συνήλθε και με κορυφαίο τον Κακιούζη (16π) αλλά και τους Στεφάνοφ (10π) και Μπετς (18π) ανέτρεψε τα διαγραφόμενα. Με ένα σερί 13-3 πέρασε μπροστά με 59-58 και από κει και πέρα άρχισε η πορεία προς τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία περίοδο η ΑΕΚ πέτυχε 29 πόντους που τις χάρισαν τη νίκη.

Αντίθετα με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ υπέστη διπλό «κακό» από την Μπαρτσελόνα, αφού όχι μόνο ηττήθηκε με 102-91, αλλά παράλληλα έχασε και τη διαφορά της νίκης του με εννέα πόντους στην Ισπανία. Ο Κώστας Φλεβαράκη απέδωσε την ήττα στην κούραση των παικτών αφού μετά από τη φυγή ορισμένων παικτών μερικοί (Γιαννούλης, Νταϊνένκο) δεν έχουν περιθώρια ξεκούρασης. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα όταν στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά αλλά κάπου έμεινε από δυνάμεις. Καλύτερος από τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λιαδέλης με 26π.

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ (ΦΙΜΠΑ) πέτυχε ο Ηρακλής στη Λεβερκούζεν όπου επικράτησε της Μπάγερ με 110-106 στην παράταση (κ.α. 89-89). Κορυφαίοι από τον «γηραιό» ήταν ο Χατζηβρέτας (28π) και ο Νάκιτς (24π).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ